Köşk’te sıcak veda önemli mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Köşk’te sıcak veda önemli mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 00:46

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunun büyük bölümünü “Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı” diye seslendiği Başbakan Tayyip Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan’a ayırdı. Resepsiyon salonu boşalırken Erdoğan ve Gül eşleriyle birlikte Köşk’ün makam katında kaldılar ve görüşmelerini sürdürdüler.

Haberin Devamı

7 YILLIK görev süresi 28 Ağustos’ta dolacak olan mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda resepsiyonunun büyük bölümünü “Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı” diye seslendiği Başbakan Tayyip Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan’a ayırdı. Gül ve Eşi Hayrünnisa Hanım, resepsiyon sonrasında Erdoğan çiftini bırakmadı ve bir süre daha makam katında ağırladı. Erdoğan, Gül’ün görevi kendisine devretmesinin ardından AK Parti’ye dönmesinin doğal olduğunu söyledi. Bu da Gül’ün ancak yeni Genel Başkan belirlendikten sonra dönebileceği anlamına geliyor.

KALABALIK RESEPSİYON

Gül, Çankaya Köşkü’nde yasama, yürütme, yargı erklerinin üst düzey yöneticilerine, komutanlara, bürokrasinin temsilcilerine, diplomatik misyonlara veda resepsiyonu verdi.

Köşk’te sıcak veda önemli mesajlar
''Ona ‘Seçilmiş Cumhurbaşkanı’ diyeceğim''



Resepsiyona kabine üyeleri, AK Partili milletvekilleri, komuta kademesi, yüksek yargı başkanları tam kadro katıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli resepsiyonda yerini alırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise programının yoğunluğu nedeniyle resepsiyona katılmadı. CHP’yi Osman Korutürk ve Faruk Loğoğlu gibi diplomat kökenli partililer temsil etti.



‘SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI’

Gül, davetlilere seslenirken salondaki en üst düzey devlet yetkilisi olduğu için hitap etmek zorunda değildi. Ancak 10 Ağustos günü Cumhurbaşkanı seçilen ve kendisi konuşurken tam kürsünün karşısında duran Erdoğan’a bakıp gülümsedi ve “Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı” diye seslendi. Görevinin sonuna geldiğini vurgulayan Gül, Erdoğan ile eşini canı gönülden tebrik ettikten sonra “Üstlenecekleri bu şerefli görevden dolayı Cenab-ı Allah’tan hep yardımcı olmasını temenni ve niyaz ediyoruz” dedi.

‘BAŞBAKAN OLUN’ TEMENNİSİ YANITSIZ


Gül, henüz Erdoğan gelmeden salonu dolaşıp konuklarını selamlarken bir süre Bahçeli ve MHP milletvekillerinin masasına uğradı. Bahçeli, “Siz AK Parti’de hep ilkleri gerçekleştirdiniz. başbakan, cumhurbaşkanı oldunuz. Şimdi de cumhurbaşkanı olduktan sonra başbakan olarak bir ilki daha gerçekleştirin” temennisini dile getirdi. Gül, Bahçeli’nin bu temennisini yanıtsız bıraktı.

ERDOĞAN: PARTİYE DÖNEBİLİR

Bol bol fotoğraf çektiren ve tebrikleri kabul eden Erdoğan, ayak üstü gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Olağanüstü kongreye ilişkin sorular üzerine “Allah nasip ederse ayın 27’sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir” dedi. Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Gül’ün, partiye dönmek istediğini söylediği hatırlatılınca şu yanıtı verdi: “Abdullah Bey’in partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani hiçbir hal yok. (Ama genel başkan olamayacak denilmesi üzerine) Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Bey’in, partisine,

Köşk’te sıcak veda önemli mesajlar
partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır. Birileri bunu farklı yerlere çekiyor. Bunun da onlar için doğal. O çekmek isteyenlere ben bir tavsiyede bulunuyorum. Onlar gitsinler CHP ile uğraşsınlar, gitsinler MHP ile uğraşsınlar.”

SAMİMİ FOTOĞRAF

Erdoğan, partinin başına gelecek olan kişinin 3’üncü dönemi olanlardan mı yoksa, yeni bir isim mi olacağı ve kabine değişikliğine gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya da “Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun” yanıtını verdi.
Bu açıklamanın ardından Gül ve Erdoğan eşleriyle beraber, resepsiyon salonunun bir bölümündeki koltuklarda oturarak uzun uzun sohbet ettiler. Resepsiyon salonu boşalırken Erdoğan ve Gül eşleriyle birlikte, Köşk’ün makam katında kaldılar ve görüşmelerini sürdürdüler.

Bu arada AK Parti, aynı zamanda kuruluşunun yıl dönümü olan yarın, Çankaya Köşkü’ne uğurlamaya hazırlandığı lideri Erdoğan’a veda resepsiyonu verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!