Bu bölümden mezun olanın işi hazır

Güncelleme Tarihi:

Bu bölümden mezun olanın işi hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:04

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı, mezunlarının iş sorunu yaşamaması ile dikkat çekiyor. Türkiye’de bu alanda eğitim veren 4 programdan birisi olan okul, yüksek teknolojik olanaklar ve akademik kadroya sahip. İki yıllık okulun öğrencilerinin, eğitime başladıkları ilk yıl, çalışacakları yerler de belli oluyor. Geçen sene ilk mezunlarını veren okulun öğrenciler sektörde 3 bin-3 bin 500 lira maaş alıyor.

Haberin Devamı

Yumurtalık Limanı’nda özel ekipmanlarla ders gören öğrenciler, karada kaynak makinesi ile profesyonel kaynak, kesme ve tefsiye işlemlerini öğreniyor. Öğrenciler, daha sonra su altında özel giysilerle ve ekipmanlarla ders alıyor. Limana bırakılan platform üzerine özel kıyafetle dalan öğrencilere elektrot ve metal parçalar ile kaynak yapmayı öğreniyor.

Bu bölümden mezun olanın işi hazır

UYGULAMALI EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

ÇÜ Su altı Teknolojisi Öğretim Görevlisi Özgür Yılmaz, eğitimde uygulamaya özel önem verdiklerini söyledi. Yılmaz, teknik ekipman ve teçhizat olarak en iyi program konumunda olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Burada eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında piyasada sanayi dalgıcı ve basınç odası operatörlüğünde çalışabiliyor. Öğrencilerimizin tam donanımlı mezun olması için uygulamalı eğitimleri çok önemsiyoruz. Burada su altında kaynak çalışması yapıyoruz. Mesleki yaşamlarında öğrencilerimiz, buradan aldıkları bilgileri gemi altı kaynak ya da daplin atma gibi işlemlerde kullanacaklar. Her öğrenciye yeteri sayıda elektrot ve metal bir parça verilerek, su altına indirilen platform üzerine bu parçayı kaynatmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz su altında bu işlemleri yaparken, biz de yukarıda, kaynağın nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Kaynağın yanı sıra, su altında kesme, tasfiye, montaj eğitimlerimiz de var."

Haberin Devamı

Bu programı bitiren öğrencilerin işsiz kalma olasılığının olmadığına değinen Yılmaz, kendisinin de aynı programdan mezun olarak özel sektörde çalıştığını ve meslek hayatına Çukurova Üniversitesi’nde devam ettiğini belirterek "Ben de aynı şekilde Su Altı Teknolojisi Bölümü’nden mezun olduktan sonra birçok firmada çeşitli büyük projelerde görev aldım. Daha sonra sanayi dalışını bırakarak, basınç odası operatörü olarak çalıştım. Ve şimdi özel sektörde edindiğim bilgileri Çukurova Üniversitesi’nde öğrencilerle paylaşıyorum"dedi.

Bu bölümden mezun olanın işi hazır

Haberin Devamı

YÜKSEK MAAŞLA İŞ BULUYORLAR

Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mustafa Çekiç ise programın kuruluşunu ve alt yapısını hakkında şu bilgileri verdi: "Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu Su Altı Teknolojisi Programı 2011 yılında kuruldu. Kurulduğu yıldan bu yana, üniversiteler içerisinde en iyi alt yapıya sahip olan bölümlerden bir tanesiyiz. İlk mezunumuzu gecen yıl verdik. Bu süreç içerisinde 12 öğrencimiz mezun oldu. Bu 12 öğrencimizin 2 tanesi dikey geçiş sınavında başarılı olup fakülteye geçiş yaparken, diğer kalan 10 öğrencimizin 9’u şu an sektörde 3 bin - 3 bin 500 TL gibi bir maaşla çalışıyor."

Haberin Devamı

Bu bölümden mezun olanın işi hazır

MARMARAY VE YENİ HALİÇ KÖPRÜSÜ’NDE

"Öğrencilerimizin bazıları Marmaray Projesi, bazıları Yeni Haliç Köprüsü Projesi, bazıları da doğal gaz platformları veya termik santrallerin yapımında çalışıyor. İki yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren bu bölümün tercih edilmesinin sebeplerinden biri de, iki yılın sonunda mezun olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ’Birinci Sınıf Dalgıçlık Belgesi’ verilmesi. Bu sayede de, uzun yıllar eğitim yapmadan en kısa surede iş hayatına atılmış oluyorlar. Çukurova Üniversitesi diğer üniversiteler içerisinde, en iyi alt yapıya sahip durumda. Tüm ekipmanlara sahibiz. Sektörde veya sektör dışında görebilecekleri ya da göremeyecekleri tüm teknolojik malzemelere sahibiz. Eğitimleri veren eğitmen personellerimiz bu konuda yetkin insanlar. Bu nedenle alınan tüm eğitimler sonucunda öğrencilerimiz, ekipmanları çok iyi tanıyan çok iyi kullanabilen ve iş yetisine sahip olan bireyler olarak mezun oluyorlar."

Haberin Devamı

Bu bölümden mezun olanın işi hazır

1

BAKMADAN GEÇME!