Müzik öğretmenlerine atama isteği

Güncelleme Tarihi:

Müzik öğretmenlerine atama isteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 16:26

Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), Milli Eğitim Bakanlığı’na müzik öğretmenlerinin atamalarına yönelik önerilerini iletti.

Haberin Devamı

Derneğin Genel Başkanı Refik Saydam, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde müzik öğretmenlerinin ve eğitimcilerinin haklarını savunmaya, istek ve önerilerini ilgili makamlara ulaştırmaya çabaladıklarını belirtti.

Kendilerine gelen istekler doğrultusunda, Ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarına yönelik Bakanlığa önerilerini gönderdiklerini aktaran Saydam, 2014 atama döneminde, müzik öğretmenlerine önceki yılın eksikliğini de kapatacak biçimde kontenjanın ayrılmasını istediklerini söyledi.

Saydam, Bakanlığa ilettikleri istekte şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği gibi 2013 atama dönemlerinde ek atamalar da dahil olmak üzere 197 müzik öğretmeni ataması yapıldı. 2014 Şubat'ında müzik öğretmenliği alanında yapılan 223 atama bu yetersizliği telafi edemedi. 2014 Ağustos atama döneminde, okullarımızdaki öğretmen gereksinimi ve atama bekleyen çok sayıda genç arkadaşımızın da olduğu göz önünde bulundurularak yeni atanan müzik öğretmeni sayısını, Şubat ayı ile birlikte, bin 500'e çıkaracak ölçüde kadro ayrılmasını meslektaşlarımızın, velilerimizin ve merkez yönetim kurulumuzun acil istemi olarak bilgilerinize iletirim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!