Iyeoka'dan İstanbul'a şarkı

Bu Cumartesi ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesindeki Iyeoka konserine gittim.

Haberin Devamı

Iyeokadan İstanbula şarkı

Hafta sonuna doğru yoğun yağmurlardan nasibini alan Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil ve MFÖ konserleri ertelenmişken, Iyeoka’nın konserinin olduğu akşam hava bizden yanaydı.Sahnedeki perdeler aralandığında, Iyeoka İstanbul için yazdığı yeni şarkısını enstrümansız bir şekilde seslendirerek konserine başladı. Bu özel şarkıdan sonra sahneye gelen ekibiyle şarkılarına devam eden Amerikalı sanatçı sahnede oldukça enerjik bir performans sergiledi. Neredeyse her şarkı sonrasında İstanbul’da sahne aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Iyeoka, özellikle Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde konser verdiği için kendini çok ayrıcalıklı hissettiğini defalarca yineledi.

Haberin Devamı

Iyeokadan İstanbula şarkı

Müzik kariyerine başlamadan önce eczacılık yapan Iyeoka, 21 Milyon kere tıklanan ‘Simple Falling’ şarkısını söylerken bu şarkının kendisi için önemli olmasından öte ona bu imkanı veren hayranlarına da bir kere daha sahneden teşekkür etti. Konserde sahne önünde Iyeoka’nın eşi ve 2 yaşındaki küçük oğlu da ona şarkılarında eşlik etmesi gecenin en güzel anlarından biriydi. Diğer yandan performansı boyunca sevgi ve mutluluk üzerine cümleler kuran Iyeoka, geçtiğimiz Nisan ayından Nijerya’da kaçırılan 300 kız çocuğuna da söylediği şarkılarla destek olduğunu, özgürlükleri için dua ettiğini söyledi.

Bu özel gecenin telafisi yok belki ama ‘Turkcell Yıldızlı Geceler’ Ağustos ayı boyunca nerdeyse her akşam başka bir konserle devam ediyor, tüm müzikseverlere duyurulur.

ESİN İRİS’İN ALBÜMÜ YOLDA

Iyeokadan İstanbula şarkı

Aslında Esin İris’i yakından tanıyoruz. En son Koray Candemir’in 2. solo albümünün çıkış şarkısı ‘Kalan Giden Benim’i yazan, Keremcem, Gökçe, Kolpa, Ayhan Sicimoğlu gibi birçok isme şarkılarıyla ses veren Esin İris sonunda 5 senedir üzerinde çalıştığı ilk albümünü çıkartmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Iyeokadan İstanbula şarkı

Yaz, kış, yağmur, kar, çamur demeden sene boyunca performanslarıyla müziğe olan bağlılığını her fırsatta gösteren sanatçı çıkacak olan albümünden ilk şarkısı ‘Bu Gece’ geçtiğimiz hafta yayınladı. Sony Music’ten çıkacak olan albümü sabırsızlıkla beklerken, şimdilik albümden çıkan ilk şarkısı ile kendimizi albüme hazırlayabiliriz.

Esin İris’in ‘Bu Gece’ adlı yeni şarkısı Deezer, Spotify gibi dijital platformlardan dinlenebilirken, şarkının neşeli klibi geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

MORRISSEY’E YENİ PLAK ŞİRKETİ ARANIYOR

Iyeokadan İstanbula şarkı

‘World Peace Is None Of Your Business’
daha üç hafta önce piyasaya çıkmıştı. Hatta albüm İngiltere’de 2. sırada, Amerika’da ise 14. sırada güzel bir satış grafiği yakalamıştı ki, Morrissey ile plak şirketi yollarını geçtiğimiz gün ayırdığını duyurdu.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere lafını pek esirgemeyen İngiliz şarkıcı, ‘True To You’ web sitesinde geçen hafta yayınladığı bir mektuptan ötürü plak şirketiyle bu ayrılığın yaşandığı tahmin ediliyor. Söz konusu mektupta Moz, yeni albümündeki şarkıları için Youtube ‘da hayranları tarafından yayınlanan kliplerden ne kadar mutlu olduğunu dile getirirken, sevenlerinin müziğinin içeriğini ve şarkılardaki mesajı doğru anladığı için inanılmaz memnun olduğunu belirtmiş. Moz bununla yetinmeyip aslında benzer tarzda videoları plak şirketinin de yayınlaması gerektiğini, ancak günümüz müzik dünyasında bunun çok da mümkün olmadığını dile getirmiş.

Aynı mektupta Amerika ve İngiltere’nin politikalarını eleştirirken, dünya popülasyonunun ülke başkanlarından daha fazla sayıda olduğuna dikkat çekerek lidersiz bir hayatın barışı getirebileceğine dair düşüncelerini açıklamış. Buradan yola çıkarak politik görüşleri açısından tasvip etmediği Fox News’u hayranlarından izlememelerini rica ederken, BBC’deki pop listelerinin satın alındığını artık 7’den 70’e herkesin bildiğini belirtmiş. Kısacası sizlerin de anlayacağı üzere Morrissey’in bu mektubu biraz serzeniş dozu yüksek bir içerikte.

Haberin Devamı

Iyeokadan İstanbula şarkı

Yeni albümü piyasaya çıkmasına rağmen henüz bir televizyon kanalından röportaj veya performans için canlı yayın teklifi almadığını da hayretlerle belirten Morrissey, sosyal medyaya aracılığıyla sadık hayranlarına gösterdikleri bu ilgiden ötürü teşekkür etmiş.

Harvest Records ile yollarını ayıran Morrissey eğer planlarda bir aksama olmazsa 6 Ekim’de Lizbon’da albümün ilk konserini vermeye hazırlanıyor. Yine aynı siteden geçtiğimiz günlerde verdiği bir habere göre, albüm turnesinde İstanbul’a da geleceğini belirten sanatçı muhtemelen Ekim veya Kasım ayında bizlerle olacak. An itibariyle tek dileğim İstanbul konserinin hemen netleşmesi ve hiçbir koşulda iptal olmaması. Morrissey’den gelecek olan bütün haberlere özellikle olası İstanbul konserinden ötürü bugünden itibaren daha da fazla kulak kesilmek farz oldu.

Yazarın Tüm Yazıları