TÖDER, MEB’den istedi: Eğitim desteği koleje devam edene de verilsin

Güncelleme Tarihi:

TÖDER, MEB’den istedi: Eğitim desteği koleje devam edene de verilsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 14:42

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikinin özel okullara devam eden öğrencilere de yapılmasını istedi. TÖDER Başkanı İbrahim Taşel, “ Bu uygulama şu anda sadece devlet okullarından özel okula geçmek isteyen öğrenciler için geçerlidir. Ancak bize velilerden gelen talep bu uygulamanın özel okullara şu anda devam eden öğrenciler için de yapılmasıdır. Bundan sonraki adımda bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çocuğunu özel okula gönderen veli zaten devletin "bir öğrencinin devlete maliyeti kadar olan" yükünü üstlenmiştir. Yapılacak olan bu payın veliye iadesidir.” dedi.

Haberin Devamı

Taşel, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“ Özel Okullara Eğitim Desteği, Türkiye'de Özel Okullaşma oranın artırılması konusunda önemli bir adımdır. Çocuğunu özel okullara göndermek isteyen önemli bir kesim bunu maddi imkansızlıkları nedeniyle yapamıyor. Bu anlamda verilecek maddi destek, velilerin de yapacakları fedakarlıklarla özel okullara yönelimi arttıracak. Daha iyi bir eğitim almak her çocuğun hakkı. Dünya'daki bütün gelişmiş ülkeler eğitimde kaliteyi artırmak için bu tür katkılar yapar. Ülkemizde de bu uygulamanın başlamış olması özel okul sektörünü geliştirecek ve ülke genelinde kaliteyi arttır. Katkı payından dönüşüm sürecinde açılacak olan Temel Lise öğrencileri de yararlanabilecek. Bu da kuruluş aşamasında bu okullar için önemli bir katkı oluşturur.”
Taşel, “ Uygulama ilk olduğu için bazı aksaklıklar olabilir. Özellikle okullara öğrenci gönderilirken sınıflarının yarısını doldurmuş olma şartı sorun oluşturabilir. Bütün velilerin bu desteğe başvuru hakkının olması velileri kayıt yaptırma konusunda beklemeye yöneltir ve okulda istenen şartı sağlayamayabilir. Ancak Özel okullarımızın ve Bakanlığımızın gayretleriyle bunların giderilebileceğini düşünüyoruz. Bu konudaki görüşlerimizi de TÖDER olarak genel müdürlüğümüzle paylaştık.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!