Nedim Şener: “Dink cinayeti’ni araştırdığım için sanık oldum"

Güncelleme Tarihi:

Nedim Şener: “Dink cinayeti’ni araştırdığım için sanık oldum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:35

GAZETECİ Nedim Şener, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ‘tanık’ sıfatıyla verdiği ifadede, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü’nü, Trabzon Emniyet ve Jandarması’nı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Ergenekon sanıkları emekli Tuğgeneral Veli Küçük avukat Kemal Kerinçsiz ve Levent Temiz’i sorumlu gösterdi.

Haberin Devamı

Nedim Şener ifadesinde, Hrant Dink cinayeti ile ilgili araştırmalarında kamu görevlilerinin sorumluluğunu ortaya koyan kitaplar kaleme aldığı için itibarsızlaştırmak için sahte ihbar mektupları ile önce şüpheli sonra da sanık yapıldığının altını çizdi.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin soruşturma 4 yıl boyunca savcı Muammer Akkaş tarafından bekletildi. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra savcı Muammer Akkaş’ın görevden alınmasıyla birlikte göreve atanan savcı Yusuf Hakkı Doğan ise hızla soruşturmaya başladı. İstihbarat eski Başkanı Sabri Uzun’un ‘Şüpheli’ sıfatıyla ifade vermesinin ardından önceki gün de gazeteci-yazar Nedim Şener ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

Nedim Şener 7 sayfalık ifadesinde dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ve müfettişlerin Dink cinayetindeki rolleri konusundaki değerlendirmelerini aktardı. İşte o ifadeden satırbaşları:

Haberin Devamı

-15 Şubat 2006 tarihli F4 raporu hazırlandığında ve yine bu raporun İstihbarat Daire Başkanlığı’na gönderildiğinde görevli olan Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek’in ihmalinin bulunduğunu gördüm ve yazmaya başladım. Neden ? Çünkü Dink’in öldürüleceği konusunda F4 raporu hazırlandığı ve İstihbarat Dairesi’ne gönderildiği anda Ramazan Akyürek Trabzon Emniyet Müdürü’ydü. Yardımcı İstihbarat elamanı Erhan Tuncel’de onun döneminde ve onun imzası ile Mehmet Kurt kod adı ile görevlendirilmişti. Yine Dink cinayeti işlendiğinde yani 19 Ocak 2007’de Ramazan Akyürek İstihbarat Daire Başkanı’ydı Aynı zamanda Erhan Tuncel’in İstihbarat elemanlığından çıkarılmasında da imzası vardı. Bu Nedenle Ramazan Akyürek’in işin başından sonuna kadar bilgisi olan kişi olduğu açıktır.

-Benim görüşüme göre İstanbul Emniyeti’nde adeta Ramazan Akyürek’i kurtarma toplantıları yapılıyor. Bu toplantılardan dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bilgi sahibidir (Hrant Dink soruşturması sonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Erhan Tuncel’in yapılan sorgulaması sonucu Trabzon Emniyeti’nin yardımcı istihbarat elemanı olduğunun ortaya çıkmasından sonra)

Haberin Devamı

-Hrant Dink cinayetinde Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in ihmalleri bulunduğuna yönelik tespitlerin olduğu raporu hazırlayan Başbakanlık Teftiş Kurulu Müfettişleri Mehmet Akın ve Ayşegül Genç’in Teftiş Kurulu Başkanı Muttalip Ünal tarafından 28 Nisan 2009’da hayatlarının tehlikede olduğu konusunda uyarıldığını öğrendim. Muttalip Ünal, müfettişlerine bu uyarıyı dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in telefonu üzerine yapıyor. Mutallip Ünal müfettişlere kendinize fiziksel olarak dikkat edin, yolda yaya, araba ile karşıdan karşıya geçerken kendinize dikkat edin diye uyarılmıştır.

-Cinayetin planlanması Trabzon’da yapılıyor. Ayrıntılı bilgi İstihbarat Daire Başkanlığı’na yani Ankara’ya gönderiliyor. Hrant Dink İstanbul’da yaşıyor ve tehditler de İstanbul’da alınıyor. Dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtlardaki bilgileri de göz önüne alındığında İstanbul Emniyeti Hrant Dink’in öldürüleceğine ilişkin bilgiye sahip ve sorumludur. Demek istediğim Hrant Dink’in öldürülmesinde Trabzon Emniyeti ve Jandarması, İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü yetkilileri sorumludur. Bu cinayette yine Ergenekon’da yargılanan Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Levent Temiz gibi isimlerin de sorumluluğu vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!