Homeros Otogar'a uzanıyor

Güncelleme Tarihi:

Homeros Otogara uzanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2014 01:10

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı'nın Otogar'a kadar uzatılması için uygulama projelerine başlandı. Büyükşehir, 6.2 kilometrelik güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı


Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl hizmete aldığı Homeros Bulvarı'nın devamı niteliğinde olan ve Otogar'a kadar uzanan yeni güzergahın uygulama projelerinin çizimine başlandı. Buca'dan Yeşildere Caddesi'ne viyadükle bağlanan ve ekspres güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı'nın Otogar'a uzatılacak bölümü 6.2 kilometre olacak. Güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.
Buca Onat Caddesi'nden başlayarak Otogar'a kadar uzanacak bu önemli arter Buca, Bornova ve Konak ilçelerinden geçecek. Toplam 6.2 kilometrelik bulvar olarak açılacak yeni yol 35 metre genişliğinde ve 3 gidiş 3 geliş toplam altı şeritli olarak yaşama geçirilecek. Güzergah boyunca Çaldıran, Hürriyet, Laleli, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmetçik, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik ve Koşukavak mahallelerini aşarak Bornova Kemalpaşa Caddesi'nden otogara bağlantı sağlayacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL'ye mal edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!