Polisten önemli uyarı: Bankaların attığı SMS'leri teyit edin

Güncelleme Tarihi:

Polisten önemli uyarı: Bankaların attığı SMSleri teyit edin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 10:35

İnternet kulanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bilişim suçlarında da belirgin artış gözleniyor. Özellikle sanal alemde yapılan alışverişlerde birçok vatandaş mağduriyet yaşıyor. Konuyla ilgili vatandaşları uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, vatandaşların bankalardan gelen SMS'lerin içeriğini üçüncü kişilerle paylaşmalarını, mesajları yine bankalara teyit edilmesi gerektiğini öğütledi.

Haberin Devamı

Bir vatandaşın, "Sanal ortamda alışveriş yaparken, siber suçlara zemin hazırlayan en sık yapılan hatalar neler?" sorusunu cevaplandıran Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, cep telefonu ile arayarak kendilerini polis, savcı, bankacı ya da diğer kamu görevlisi olarak tanıtan şahıslara itibar edilmemesi gerekiğinin altını çizdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sizlerden talep edilen kimlik ve kredi kartı bilgilerini ne suretle olursa olsun paylaşmamalısınız. Bankalar tarafından gönderilen SMS’ leri üçüncü şahıslar ile paylaşmamalı, gelen SMS içeriğini teyit etmek için bankalar ile görüşmelisiniz. Sizler, güvenlik güçleri tarafından sadece davet amacı ile aranmaktasınız, kredi kartı ve kimlik bilgilerinizin talep edilmediğini unutmayınız. Google ve benzeri arama motorlarında ilk sıralarda çıkan sitelerin güvenli olduğu kanaati yanlıştır. Dolandırıcıların ilk yaptığı iş arama motorlarına kendi sitelerini tanıttırmak ve belirledikleri kelimeler arandığında ilk sırada çıkmalarını sağlamaktır. Bunun için güvenli olduğunu bildiğiniz sitenin tam adresini adres çubuğuna yazarak bağlanmalısınız. Ülkemizde faaliyet gösteren firmalara ait e-ticaret sitelerinde alışveriş işlemleri standart olup işlemlerde yalnızca aşağıdaki bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler dışındaki diğer bilgilerin istenmesindenşüphelenerek ihbar yapmalısınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!