Bank Asya'nın kârında sert düşüş

Güncelleme Tarihi:

Bank Asyanın kârında sert düşüş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 09:44

Son dönemde hükümet ile cemaat arasındaki gerilimde öne çıkan kurumlardan biri olan Bank Asya'nın kârında sert bir düşüş yaşandı. Bankanın yılın ilk yarısındaki konsolide olmayan net dönem kârı yüzde 48.8 azalarak 51.4 milyon lira oldu.

Haberin Devamı

Asya Katılım Bankası AŞ'nin "Gelir Tablosu", Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

Buna göre Banka'nın, 30 Haziran 2014 itibariyle yılın ilk yarısındaki konsolide olmayan net dönem karı 51 milyon 390 bin liraya geriledi. Bankanın, geçen yılın aynı dönemindeki net dönem karı ise 100 milyon 312 bin lira olarak açıklanmıştı.

Öte yandan sadece ikinci çeyrek bilançolara bakıldığında ise düşüşün daha belirgin olduğu görüldü. Bankanın ikinci çeyrek solo net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 81 düşüşle 10.6 milyon lira oldu.

BABACAN'IN AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Bank Asya ile ilgili bir süredir devam eden tartışmalar en son Başbakan Yardmcısı Ali Babacan'ın açıklamaları ile gündeme taşınmıştı. Babacan, bir televizyon programında Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı satın almak için görüşmeler yaptığını açıklamış ve bu açıklama ile hisseler tavan yapmıştı. Ancak hemen ardından Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yiğit Bulut bu açıklamayı yalanmaış ve hisseler ertesi gün tabana oturduktan sonra sırası kapatılmıştı.

Haberin Devamı

Bank Asya'nın hisse sırası halen kapalı durumda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!