Soyunma odasından köstebek çıktı

Güncelleme Tarihi:

Soyunma odasından köstebek çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:27

Ersun Yanal’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı F.Bahçe’de bomba etkisi yarattı. Üstüne bir de Aziz Yıldırım'ın Yanal'la ilgili sözleri damga vurdu. Yıldırım, Yanal'ı bayan arkadaşlarına göre antrenman programı yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin eski hocası, sosyal medyada patlayan ses kaydında şunları söylüyor: Buraya F.Bahçe ile gelmedim, F.Bahçe ile gitmek istemiyorum. Ne zaman idmana çıkarsanız çıkın, umurumda değil

GEÇTİĞİMİZ aylarda Türkiye’yi yoğun biçimde meşgul eden ses kayıtları, şimdi de Fenerbahçe gündemine oturdu. Dün sosyal medyada yayılan ve Ersun Yanal’a ait olduğu iddia edilen kayıt, sarı lacivertli takımın 3 gün önce istifa eden teknik direktörünün ağır ifadeleriyle dolu...

Kayıtta, Ersun Yanal olduğu belirtilen kişi, futbolcuları ile toplantı halindeyken zaman zaman sinkaflı cümleler de kullanarak rest çeker bir tarzda konuşuyor.

AZİZ YILDIRIM: YANAL İDMAN SAATİNİ BAYAN ARKADAŞINA GÖRE BELİRLİYORDU
Ersun Yanal’ın ani istifası sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Milliyet Gazetesi'nden Şansal Büyüaka’ya Yanal ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Yıldırım’ın, Şansal Büyüka’ya “yazılması kaydı ile” anlattığı en önemli iddialar şunlar;
-Adam takım çalıştırmıyor, bayan arkadaşlarına göre antrenman programı yapıyordu.
-Bir bilgisayardır tutturmuş gidiyor. İşte benim de önümde bilgisayar var. Bilgisayarla şampiyonluk falan olmaz.
-Biz yönetim olarak zamanında paraları ödemesek, primleri vermesek, sen istediğin kadar çalış olmaz.
-Yazılanlar çizilenler hep yanlışlarla dolu. Evet ben oyuncularla toplantı yaptım. Oyuncular istedi bu toplantıyı. Ben de ‘gidin hocanıza söyleyin’ dedim. Söylediler. Sonra futbolcularla konuştum.
-Bir takımdaki 25 kişi de aynı şeyi söyler mi? “Sabah selam veriyor, akşam başını çeviriyor. Kimseyle konuşmuyor” dediler. Ama bir futbolcu dahi gelip de bana ‘Hocayı istemiyoruz gönder’ demedi. Onların tek istediği vardı, ‘Bize sevgi ve saygı göstersin. Liderlik yapsındı’...
- Kuyt geldi kulübe sohbet ediyoruz, o bile ''Hocayı iyi ki göndermişsiniz'' dedi.

‘UMURUMDA BİLE DEĞİL’

YANAL, kendisine ait olduğu ileri sürülen konuşmasında oyunculara çok sert bir ses tonuyla, “Ben buraya Fenerbahçe ile gelmedim. Fenerbahçe ile de gitmek istemiyorum. Hiç umrumda değil. İstediğiniz zaman idmana çıkın. Umurumda değil” diyor. Bu kaydı Hürriyet’in yayın ilkeleri nedeniyle tamamını yayınlamıyoruz.
Kaydı internet ortamında paylaşanlar, bu ifadeleri kullanan Yanal’ın görevden ayrılmasından daha doğal bir şey olamayacağı görüşünü işledi.
Peki, Yanal’ın olduğu ileri sürülen kayıt ne zaman, hangi ortamda yapıldı ve daha önemlisi kimler bu konuşmayı kaydetti, ardından da yaydı?

Haberin Devamı

ERSUN YANAL BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Ersun Yanal, Bodrum Gümüşlük açıklarındaki bir teknede bu yaz başı bir kadınla tatil yaparken görüntülenmişti.

Soyunma odasından köstebek çıktı

İDDİALAR HAVADA UÇUŞUYOR

HÜRRİYET, bu konuda yaptğı araştırmada ilgi çekici bilgilere ulaştı.
1-Konuşma 1 Şubat 2014’te oynanan ve 2-1 kaybedilen deplasmandaki Eskişehirspor maçı sonrası yapıldı..
2-Yanal’ın futbolcularıyla toplantısı, maçın bitiminde Eskişehir Atatürk Stadı’nın soyunma odasında gerçekleşti.
3-Bu konuşmalardan başkan Aziz Yıldırım’ın anında haberi oldu. Başkan, kullandığı ifadelere çok sinirlendiği Yanal’ı göndermeye karar verdi.
4-Araya giren Genel Sekreter Mahmut Uslu lig yarışının aldığı kritik durum nedeniyle Aziz Yıldırım’ı ikna etti.
5-Kaydı, Ersun Yanal’ın istifası sonrası sosyal medyaya kimin sızdırdığı yolunda değişik iddialar var. Kimi futbolcuları, kimi kulüp personelini suçluyor.

Hesap kapatıldı, kayıt silindi

YANAL ile ilgili ses kaydını Twitter’da, ilk olarak ‘Gerçekler ortaya’ isimli bir hesap yayınladı. Bu ses kaydını 24 saat önce internete koyan hesap, uzun süre bu kaydı duyurmaya çalışmış. Olay, dün öğleden sonra medyada yer aldıktan sonra gelen tepkiler üzerine hesabın kapatılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

SIZDIRANLAR ARANIYOR

KAYDIN ortaya çıkmasından sonra durumu değerlendiren Fenerbahçe Yönetimi, kimin sesleri kaydedip, sızdırdığını bulmak için araştırma yapmaya başladı.
Yönetime yakın kaynaklar, sorumluların en kısa sürede bulunup gerekli işlemin yapılacağını dile getiiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!