Nazmi Ardıç açığa alındı

Güncelleme Tarihi:

Nazmi Ardıç açığa alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 22:50

17 Aralık 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu'nu yapan şubelerden dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, hakkında açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı.

Haberin Devamı

Ardıç, operasyonun ardından görevden alınmış, son olarak Karaman'da görevlendirilmişti. Ardıç, yakın dönemde 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. Ardıç, fezlekede 'dönemin Başbakanı' ifadesinin geçtiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

Nazmi Ardıç, Fatih Belediye'si ve TOKİ ihalelerindeki usulsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Operasyonda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı. 17 ve 25 Aralık operasyonunun ardından operasyonu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı haklarında açılan idari soruşturmalar kapsamında ihraç edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!