26 Ağustos’ta 6 bin gönüllüyle

Güncelleme Tarihi:

26 Ağustos’ta 6 bin gönüllüyle
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

Türk ordusunun 26 Ağustos 1922’de, Yunan kuvvetlerine karşı başlattığı Büyük Taaruz’un 92’nci yıl dönümü kapsamında, 6 bin kişi Anıtkabir’de buluşup, Atatürk’ün canlı portresini yapacak.

Haberin Devamı

Daha önce ilki 2 bin 400 kişiyle İzmir, ikincisi ise 5 bin 990 kişiyle Bursa’da gerçekleştirilen canlı portre çalışmasında, bu kez dünya rekoru kırılacak.
Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’ün proje liderliği ve Hakan Yüce’nin prodüktörlüğünde, Genelkurmay Başakanlığı’nın özel izni ve Anıtkabir Komutanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek etkinliğin, 26 Ağustos olmasının nedeniyle ilgili organizatörler, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanması ile yeni Türk Devleti’nin temeli atılmıştır. İşte Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı büyük zaferin başlangıç gününde Büyük Önder’in ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de olacağız” açıklaması yaptı.

SİYAH GİYMEK MECBURİ

Gönüllü katılımcı olmak ve tarihe geçecek karede yer almak için, 26 Ağustos günü Anıtkabir bayrak alanında saat 12.00’de açılacak masalara kayıt yaptırılması gerekiyor. Etkinlik, kayıt yaptıran ilk 6 bin kişi ile gerçekleşecek. 13 yaşından küçük olanların katılamayacağı organizasyona siyah giyinerek gelmek mecburi tutuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!