Yağmur yağdı yol çöktü

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yağdı yol çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 01:04

Mustafa Kemal Mahallesi’nde inşaat çalışması süren bir iş merkezinin yanından geçen yol, geçen hafta etkili olan kuvvetli yağışın da etkisiyle çöktü. İnşaat firması ‘kayma tehlikesi’ gerekçesiyle yolu beton ve sac bariyerlerle kapattı. Ankara Hürriyet’in sorması üzerine yolun kapanmasından haberdar olan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, inşaat firmasının kendi inisiyatifiyle yolu kapattığını belirterek, “Yolun kayması önlenerek, trafiğe açılacak” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Başkent’in en önemli ana arterlerinden biri olan Eskişehir Yolu’nu, Mustafa Kemal Mahallesi’ne bağlayan 2151. Cadde, geçen hafta yaşanan kuvvetli sağanak yağışın ardından çöktü. Çökme yaşanan kısım, hemen yan tarafta bulunan bir iş merkezi inşaatına doğru kaydı.
İnşaat firması, ‘kayma tehlikesi var’ gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne ait bariyerlerle yolu araç trafiğine kapattı. Ankaralılar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İl Çevre Müdürlüğü, Avrupa Birliği Bakanlığı, Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü’nün yer aldığı bölgenin trafiğe kapatılması nedeniyle büyük zorluk yaşadı.

HİÇBİR UYARI LEVHASI YOK

2151. Cadde’nin bulunduğu konum nedeniyle önemli bir ulaşım noktası olduğunu belirten çevre sakinlerinden çevre sakinleri, şunları kaydetti:
“Bölgeye gelene kadar hiçbir uyarı levhası yok. Bir anda karşımıza çıkan bariyer bizleri şaşkına çeviriyor. Çöken yolda sadece 50 santimetrelik bir boşluk bırakılmış, yayalar için de tehlike arz ediyor. Yolu güçlendirmek yerine inşaat alanı genişletilerek araç geçişi engellendi, bir an önce bu yanlıştan dönülmeli. Bir haftadır manzara değişmedi. Mahallenin trafiği alt üst oldu. Burada birçok önemli kurum ve çalışanları var, yetkililer acilen bu sorunu çözmeli.”

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR: BARİYERLERİ BİZ KOYMADIK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, belediyeye ait bariyerlerle yolun kapatılmasından haberdar olmadıklarını açıklayarak, şu bilgileri verdi:
“Kesinlikle belediyenin yaptığı bir çalışma değildir, göçme tehlikesi olduğu için inşaat firmasının çalışanları tarafından kapatılan yolla ilgili gerekli talimatlar verildi. Nasıl bu yol kapandıysa, aynı şekilde yolun kayması önlenerek, bölge en kısa zamanda araç trafiğine açılacaktır.”

AYDINLATMA DA GİTTİ

İnşaat başladığından beri cadde üzerindeki aydınlatma lambalarının yanmadığını belirten çevre sakinleri, “Önce lambalarımız, şimdi de yolumuz gitti. Sırada ne olduğunu merak ediyoruz. Bu karanlık yoldan eve yürümeye çalışan önemli bir şahsın kızı tacize uğradı, ancak yine de tedbir alınmadı” diye konuştu.

KABLO PANİĞİ

Haberin Devamı

Yolun çöken kısmından sarkan doğalgaz boruları ve elektrik kabloları, çevrede paniğe neden oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!