MHP Zile İlçe Başkanı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

MHP Zile İlçe Başkanı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 15:14

Seçim bitti, Türkiye sonuçlarını tartışıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'nin oylarının yüksek olduğu sahil kesiminde yarışı önde bitirirken MHP seçmeninin ağılıklı olduğu orta Anadolu'da Erdoğan'ın üstünlüğü dikkat çekti. Tokat'ın Zile İlçesi'nde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 50.9 oy alarak rakiplerini geride bıraktı. Ancak hem yerel hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonucu başarısız bulan MHP İlçe Başkanı yine de istifa etti.

Haberin Devamı

TOKAT’ta MHP Zile İlçe Başkanı Ahmet Ziraatçı görevinden istifa etti.

Bir açıklama yayımlayan MHP Zile İlçe Başkanı Ahmet Ziraatçı, ilçede daha önceki yerel seçimler ve ardından Cumhurbaşkanlığı seçimkerinde alınan oy oranını yeterli bulmadığını ve bunun sorumlusu olarak kendini gördüğünü belirtti. Ziraatçı, "Partimin önünü açmak için onur duyarak yaptığım ilçe başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bugüne kadar omuz omuza çalıştığım çok değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma, ocak başkanım ve yönetim kurulu üyelerine, kadın kolları başkanım ve yönetimine, sendika başkanım ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Zile’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 50.9 oy alarak rakiplerini geride bıraktı. Yerel seçimlerde ise MHP yüzde 22.4 oy alarak 3’üncü parti olmuştu.

MHP Zile İlçe Başkanı istifa etti
MHP İzmir İl Başkanı: CHP daha çok çalıştı

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: SEÇİMİN GALİBİ İHSANOĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'e değerlendirdi.

''Bu seçimin galibi Erdoğan değildir. Sayın İhsanoğlu ve Sayın Demirtaş’tır'' diyen Kılıçdaroğlu, gerekçesini de ''Devlet mekanizmasına karşı büyük bir cesaretle yarıştıkları için. Karşılarında toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, bölen bir adaya karşı mücadele verdikleri için'' diyerek açıkladı.

Bugün seçim olsa yine Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstereceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Bugün seçim olsa yine CHP’nin adayı olarak Sayın İhsanoğlu’nu gösterirdim. Aldığı sonuçlar şunu gösteriyor. Türk siyaseti Sayın İhsanoğlu gibi tertemiz bir ismi bugün kazanmıştır. Türk siyaset dünyası Sayın İhsanoğlu ile çok önemli bir aktör kazandı. Bilgi, birikim ve üslubu ile yeni bir aktör, siyaset açısından ciddiye alınması gereken bir aktördür'' dedi.

Kılıçdaroğlu, ''MHP’nin Ekmel Bey için yeterince çalışmadığı yönündeki iddialara katılıyor musunuz?'' sorusuna da şu yanıtı verdi:
Hayır, herkes çalıştı. Onlar da ellerinden gelen çabayı gösterdi. Ben de tüm parti teşkilatımıza bir talimat verdim. MHP kesinlikle eleştirilmeyecek. AKP hariç hiçbir parti eleştirilmeyecek.”

Haberin Devamı

BAHÇELİ: BİZDEN OY GİTMEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise oy kullanmayanları eleştirdi:
''Şayet demokratik iradesini sandığa yansıtmayanlar zahmet edip oylarını kullanmış olsalardı, bugün Türkiye’nin bambaşka bir gündemi, çok farklı bir seçim sonucuyla karşılaşması kaçınılmazdı. Üzülerek söylemeliyim ki, vatan için, bayrak için, ülke için, devlet için, gelecek için sandığa gitmekte ayak sürüyenler bundan sonraki olumsuzluklarda ister istemez pay sahibi olacaklardır.
Türkiye ve Türk sevdalısı milliyetçi-ülkücü hareketten çözümcülere, bölücülere, milli kimlik düşmanlarına, müzakerecilere, soygunculara, Osloculara, Kandil havarilerine, İmralı’nın kapısında nöbet tutan tavizkarlara asla oy gitmez, gitmemiştir. ''

MHP Zile İlçe Başkanı istifa etti
KATILIM ORANI DİPTE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!