F-16’lar Suriye sınırına gönderildi

Güncelleme Tarihi:

F-16’lar Suriye sınırına gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 14:58

GENELKURMAY Başkanlığı, Suriye’ye ait bir uçağın sınırımıza yaklaşması üzerine devriye uçuşu yapan F-16’ların bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

"Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden 2 adet F-16 uçağımız, Suriye’ye ait 1 adet SU-22 uçağının, Hatay Öncüpınar güneyinde sınırımıza doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak Suriye’ye ait söz konusu hava aracı, sınırımıza 2.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır.6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir."

ASKERLERE ATEŞ EDİLDİ

Açıklamada ayrıca Suriye sınırındaki kaçakçılık faaliyetlerini önlemek için yürütülen çalışmalara da değinilerek şu bilgilere yer verildi:

"Türkiye-Suriye hududunda Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) devriye faaliyetleri esnasında, üç silahlı şahsın Suriye’den Türkiye istikametine kaçak malzeme geçirmeye çalıştığı tespit edilmiştir. Olay yerinde bulunan MYKU tarafından fark edildiklerini gören şahısların, MYKU personeline silah doğrultması üzerine, MYKU tarafından uyarı ve keşif amaçlı atış yapılmıştır. Bu esnada yerden seken bir mermi Suriye tarafında silahlı şahısların bulunduğu bölgede bulunan bir adet akaryakıt tankerine isabet etmiş ve tanker yanında bulunan bidonlarla birlikte alev almıştır. Açılan ateşler üzerine Suriyeli şahıslar bölgeden kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir. Ayrıca hududun Suriye tarafından kimliği belirlenemeyen bir şahıs, bölgede görevli MYKU’ya ateş açmıştır. Açılan ateşe, MYKU tarafından karşılık verilmiştir. Bunun üzerine şahıs Suriye topraklarına kaçarak gözden kaybolmuştur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!