13 ilçenin 11’inin oyu ‘Çatı’ adaya

Güncelleme Tarihi:

13 ilçenin 11’inin oyu ‘Çatı’ adaya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 14:12

MUĞLA’da sandığa giden seçmenlerin yüzde 63.66’sı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tercih ederken, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32.22, Selahattin Demirtaş yüzde 4.12 oranında oy aldı. İhsanoğlu’nun 13 ilçenin 11’inde ipi önde göğüslemesine rağmen, Erdoğan’a karşı seçimi kaybetmesi CHP ve MHP’lilerde üzüntü yarattı.

Haberin Devamı

Ülkede ‘CHP’nin kalesi’ olarak gösterilen yerlerden Muğla’da çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, birinci çıktı. Seçmenin yüzde 63.66’sı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, yüzde 32.22’si Recep Tayyip Erdoğan’ı, yüzde 4.12’lik kısmı da Selahattin Demirtaş’ı tercih etti. İhsanoğlu 321 bin 683 oy, Recep Tayyip Erdoğan 162 bin 808 oy, Selahattin Demirtaş da 20 bin 847 oy aldı. Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Ula ve Yatağan ilçelerinde İhsanoğlu, Kavaklıdere ile Seydikemer ilçelerinde Erdoğan birinci çıktı. İhsanoğlu’nun kentte büyük bir farkla seçimi önde kapatmasına rağmen rakibi Erdoğan’ın ülke genelinde gerisinde kalması, CHP ve MHP’lerde üzüntü yarattı.

CHP VE MHP’DEN KATILIM DEĞERLENDİRMESİ

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Muğla’da da istekleri hedefi yakaladıklarını anlatırken, “11 ilçemizdeki sandıklarda en çok oyu Sayın İhsanoğlu aldı. Ülke genelinde seçime katılım oranı beklentilerin gerisinde kaldı. Devletin bütün imkanlarını kullanan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildi. Biz parti olarak herkesin kararına saygı duyuyoruz. Milyonlarca seçmen sandığa gitseydi, Erdoğan hezimete uğrayacaktı” iye konuştu.

Haberin Devamı

Korkmaz, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin “Yolsuzluk olur almış, adalet gerilemiştir. Haram yükselmiş, helal düşmüştür. Zillet, rezalet ve hezimet öne geçmiş; dik duruş, temiz yönetim, ilkeli siyaset geriye düşmüştür” değerlendirmesini hatırlattı, açıklamayı doğru bulduğunu söyledi.

Görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını belirten CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk de insanların çoğunun sandık başına gitmediğini ve halkın iradesine saygı duyduklarını söyledi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, şöyle konuştu:

“Siyaset belli bir kabın içerisine sıkıştı. Eşitsiz bir propaganda süreci oldu. Ekmeleddin beyin kısa süre içerisinde ülke genelinde yüzde 38 oy almasını başarılı buluyorum. Biri 1 aydır, diğeri ise 13 yıldır tanınıyor. Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarında devletin bütün imkanlarını kullandı. Buna Menderes dönemini örnek gösterebiliriz. İlimizde az da olsa oy kaybı yaşandı. Büyükşehir belediyesinin yeniden kurulması ve insanlarımızın tatile çıkması gibi etkenler var. Bu zaaflar Recep bey tarafından iyi kullanıldı. Bu sonucun alınmasını normal karşılıyorum. Demokrasimiz inşallah daha iyi noktalara gelir.”

Haberin Devamı

Ülkenin tarihi bir gün yaşadığını söyleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, “Bizim tek amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmek. Artık önümüzde yeni bir dönem var. Bizler bu tarihi bir güne tanıklık ettik. Muğla il genelinde yerel seçimlerde yüzde 29 oy oranına sahipken, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 4 artış sağlayarak yaklaşık yüzde 33’e yükselttik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!