Daha bir çok Müslüman banka hesabı kapatılabilir

Güncelleme Tarihi:

Daha bir çok Müslüman banka hesabı kapatılabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 11:49

İngiltere’de HSBC’nin bir çok Müslüman işadamı ve yardım derneğine ait hesapları neden göstermeksizin kapatmasının islamofobiye değil “terör ve kara para aklama” yasalarına bağlı olduğunu belirten uzmanlar önümüzdeki günlerde daha bir çok İslami kuruluşun hesabının aynı şekilde kapatılacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

HSBC 22 Temmuz’da aralarında Finsbury Park Camii ve slami bir düşünce kuruluşunun yöneticiliğini yapan Anas al-Tikriti ve ailesinin de bulunduğu bir çok Müslüman müşterisinin hesaplarını neden göstermeksizin kapatmış ve bu nedenle İslamofobi ile suçlanmıştı.

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Royal United Services Enstitüsü uzmanlarından Tom Keatinge bankacılık sektörünün terör ve kara para aklama konusundaki yaptırımların ağırlaştırılması sonucu büyük bir baskı altında kaldıklarını belirtti.

Keatinge “Bankalar bu organizasyonları detaylı olarak inceleyip güvenilir olup olmadıklarına mı karar verecek yoksa ‘Bunlarla uğraşacak zamanımız yok ve bu hesaplardan çok da kar etmiyoruz’ diyerek bu hesapları neden göstermeksizin kapatma haklarını mı kullanacak? Sonuçta iş kar zarar hesabına indirgeniyor ve bankalar bu hesaplarla uğraşmalarına değmeyeceğine karar veriyor” dedi.

HSBC’nin İslami kuruluşların hesaplarını kapatma kararının “İslamofobi ile hiç bir bağlantısı olmadığına emin olduğunu” da belirtti.

İngiltere Hükümeti ise konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak “Bankaların bir kurum ya da kişiye servis vermeme kararı alması tamamen ticari bir tercihtir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!