Kadıköy Maarif’in ilkokolu açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy Maarif’in ilkokolu açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 10:36

Köklü Anadolu liseleri, kendi ilk ve ortaokul bölümlerini kurmaya devam ediyor. Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı tarafından kurulan Kadıköy Maarif İlkokulu da yeni eğitim öğretim yılında ilk öğrencileri ile hizmete açılacak.

Haberin Devamı

İstanbul’da yeni bir vakıf okulu kuruluyor. Kadıköy Maarif İlkokulu. Adından da anlaşıldığı gibi eski adıyla Kadıköy Maarif Koleji, yeni adıyla Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) tarafından kuruldu. Ataşehir’de açılan okulun alanı yaklaşık 4 bin metrekare. Bin metrekarelik bahçesi var. Sınıfları 55 metrekareden oluşuyor. Bu yıl anasınıfı ve birinci sınıf kayıtları alınıyor. Bundan sonraki yıllarda da her yıl 3-4 sınıf yani yaklaşık 60-70 yeni kayıt yapılması planlanıyor. Eğitim ücretleri birinci sınıflarda 25-30 bin, anasınıfında ise 22-25 bin TL civarında olacak. Anasınıfından itibaren, lisenin geleneğine bağlı olarak 10-12 saat yabancı dil eğitimi verilecek. Sınıflarda oyun, aktivite ve ders köşesi olacak.

Eğitim modelinin adı yok

Haberin Devamı

Okulun kuruluş amacındaki bir diğer hedef ise KALEV Yönetim Kurulu Başkanı Argun Eğmir’in deyimiyle, “Çocukluğa saygı esasına dayalı eğitimsistemiyle, özgüveni yüksek ve Cumhuriyet değerlerine saygılı bireyler yetiştirmek ve maarif geleneğini gelecek kuşaklara taşımak. Alternatif bir vakıf okulu olarak ticari kaygılardan veya devlet okulunun bilinen eksiklerinden arındırılmış bir seçenek ortaya koymak.”

KALEV Genel Koordinatörü Sibel Mutlu Küpeli: “Uygulayacağımız eğitim modelinin bir adı yok. Bir ulusal müfredatı zenginleştirerek, kendi eğitim modelimizi uygulamayı düşünüyoruz. Amaç hem kendi gelenek görenek ve değerlerimize hakim bir eğitim sistemi oluşturmak, hem de öğrendiklerini bir alanda değil, diğer alanlarda nasıl değerlendirebileceğini keşfeden çocuklar yetiştirmek. Özgüven sahibi ama aynı zamanda düşünmeyi ve öğrenmeyi bilen bireyler yetiştirmek” dedi. Vakıf Başkanı Argun Eğmir, “Bu okul patronu olmayan ama sahibi çok olan bir okul olacak. Çünkü, ‘Desteğiniz Fark Yaratacak’ adlı bir kampanya ile yola çıktık. Şu ana kadar 500’den fazla mezunumuz destek verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!