Erdoğan’ın kampanyası Mozambik Cumhurbaşkanı adayı için örnek olacak

GLOBAL Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin ve ekibiyle geçen çarşamba günü yüzde 62’sini devraldıkları Creuers’in işlettiği Barcelona kruvaziyer limanını gezerken Nuryıldız’ın patronu Şahin Nalbant aradı:

Haberin Devamı

- Yarın sabah (7 Ağustos Perşembe) Ahmet Bey’in (Çalık) uçağıyla Başbakan’ı karşılamaya gidiyoruz. Seni de bekliyoruz.
- Bu gece İstanbul’a dönüyorum. Aranızda olup karşılamayı yakından izlemek isterim.
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın ev sahipliğinde Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Taçyıldız, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, lojistik ve turizm sektöründe faaliyetleri olan Şenol Erdoğan ve Şahin Nalbant’ın aralarında yer aldığı bir ekiple perşembe sabahı saat 10.30’da Malatya’ya indik.
Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya 14.00’te inecek, miting 15.00’te başlayacaktı. Ahmet Çalık, ekibiyle GAP Tekstil’de toplantıya geçti. Biz de Şahin Nalbant, Şaban Taçyıldız ve Yunus Akdaş’la birlikte Yeşilyurt’taki Susesi’ne kahvaltıya gittik.
Saat 13.15’te yeniden havalimanına döndük. Başbakanlık koruma ekibi listeden isimlerimizi buldu, önce yolcu salonuna geçtik. Yolcu salonundan apronu izlerken, bir özel uçağın daha indiğini gördüm. Uçaktan Afrikalı bir ekip ve MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal indi.
14.00’e doğru VIP salonuna yöneldik. O saatten itibaren karşılama ekibi kalabalıklaştı. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, MKYK Üyesi Serap Yaşar, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı partinin Malatyalı önde gelen isimleri olarak karşılama ekibindeki yerini aldı.
Salonda Afrikalı konuklarıyla birlikte oturan Mehmet Nazif Günal’a sordum:
- Konuklarınız kim? Mitinge mi, yoksa iş için mi geldiniz?
Konuğunu tanıştırdı:
- Mozambik Cumhurbaşkanı adayı ve Savunma Bakanı Filipe Jacinto Nyusi. Sayın Erdoğan’la görüşmüşlerdi. Cumhurbaşkanı adaylığı kampanyasını yakından görmek istiyordu. Sayın Erdoğan, Malatya mitingini izlemesini istedi. Birlikte geldik.
- Sizin Mozambik’te işleriniz var mı?
Erdoğan’ın kampanyası Mozambik Cumhurbaşkanı adayı için örnek olacak- Hidroelektrik santral projemiz var.
Nyusi’ye döndüm:
- Mozambik’te Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman?
- 15 Ekim 2014’te. Seçilme şansım yüksek ama Sayın Erdoğan’ın kampanyasını yakından görmek istedim.
O sırada salona LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Özak Grubu’nun patronu Ahmet Akbalık ve MİAD’ın önde gelen isimlerinden Nurettin Yaşar girdi. Günal, Küçük’e konuğunu tanıştırıp, ekledi:
- Mozambik’te size çok iş çıkar.
Erdoğan
’ı taşıyan Zorlu’dan kiralanmış uçak saat 17.00 dolayında indi. Karşılama ekibi aprona doğru yönelirken, korumalar birine Erdoğan’ın bineceği iki seçim otobüsünü işaret etti:
- Lütfen otobüslere. Başbakanımız doğrudan otobüse geçecek.
Nyusi, Erdoğan’la kısa selamlaşmanın ardından kameramanı ve Mehmet Nazif Günal’la birlikte seçim otobüsüne bindi. Miting dönüşü Erdoğan’ı taşıyan otobüs doğrudan uçağın kapısına yanaştı. Uçak Gaziantep için havalandı. Apronda Günal’a Nyusi’nin izlenimini sordum:
- Mitingten çok etkilendi.
Onlar İstanbul yolculuğu için uçağa doğru yürürken Öznur Çalık, mitingi yorumladı:
- Malatya’dan Erdoğan’a en az yüzde 70 oy çıkacak.
İstanbul’a dönüş yolunda da Şahin Nalbant, beklentisini paylaştı:
- Tayyip Bey yüzde 60’la Cumhurbakanı seçilir. Bu tahminle bahse de girdim.
Dün akşam Nalbant’ı aradım, sormadan yanıtı verdi:
- Ben bahsi kaybettim ama Tayyip Bey kazandı...
Erdoğan, tavrını sertleştirip havayı gerdi ama sandıktan çıkan ilk Cumhurbaşkanı oldu.
Çankaya Köşkü’nün havası, tavrını biraz olsun yumuşatır mı?

Yazarın Tüm Yazıları