Kimin sandığından kime oy çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kimin sandığından kime oy çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 18:27

Siyasilerin oy kullandığı sandıkta hangi aday birinci çıktı? İşte sonuçlar...

Haberin Devamı

Kimin sandığından kime oy çıktı

ERDOĞAN'IN SANDIĞI: ERDOĞAN 210, İHSANOĞLU 83

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve çocuklarıyla birlikte saat 14.30 sıralarında oy kullandığı 3245 numaralı sandıktaki oylar sayıldı.

Sandıktan çıkan oyların dağılımı şöyle:
Recep Tayyip Erdoğan: 210
Ekmeleddin İhsanoğlu: 83
Selahattin Demirtaş: 30
Boş: 4

İŞTE 2013 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUCU

EKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN SANDIĞI: İHSANOĞLU 195, ERDOĞAN 59

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte saat 10.30 sıralarında Sarıyer Yeniköy İlköğretim Okulu'nda oy kullandığı 1592 nolu sandıkta sayım yapıldı.

Haberin Devamı

Sandıktan çıkan oyların dağılımı şöyle:
Ekmeleddin İhsanoğlu: 195
Recep Tayyip Erdoğan: 59
Selahattin Demirtaş: 12
Geçersiz: 1

DEMİRTAŞ'IN SANDIĞI: DEMİRTAŞ 185, ERDOĞAN 83

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a oy kullandığı sandıktan 185 oy çıktı.
Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile oy kullandığı Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'ndaki 1221 numaralı sandıkta oy dağılımı belli oldu.
Sayım sonuçlarına göre, sandıkta kayıtlı 396 seçmenden 276'sı oy kullandı, bir oy geçersiz sayıldı.
Sandıktan, Demirtaş'a 185, cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 83, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 7 oy çıktı.

Kimin sandığından kime oy çıktı

GÜL'ÜN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oy kullandığı sandıkta, en fazla oyu cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 34, Selahattin Demirtaş'a 21, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 225 oy çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullandığı sandıkta en fazla oyu Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Sandıktan, cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsahoğlu'na 215, Recep Tayyip Erdoğan'a 79, Selahattin Demirtaş'a 15 oy çıktı.

Haberin Devamı

NECDET ÖZEL'İN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in oy kullandığı sandıkta en fazla oyu cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 53, Selahattin Demirtaş'a 11, Ekmeleddin İhsanoğlu'na da 222 oy çıktı.

BAKAN YILMAZ'IN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın oy kullandığı sandıktan cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birinci çıktı.
Bakan Yılmaz'ın oy kullandığı Fevzipaşa İlkokulu'ndaki 1259 nolu sandıkta oy dağılımı belli oldu.
Kayıtlı 379 seçmenden 249'unun oy kullandığı sandıktan Recep Tayyip Erdoğan'a 136, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 96, Selahattin Demirtaş'a 8 oy çıktı; 9 oy ise geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

BAKAN ŞİMŞEK'İN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in oy kullandığı sandıktan en fazla oy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çıktı.
Sandıkta kayıtlı 325 seçmenden 249'u oy kullandı. Geçerli 249 oydan 143'ü Erdoğan'a, 101'i Demirtaş'a, 5'i de İhsanoğlu'a çıktı.

ATALAY'IN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın oyunu kullandığı sandıkta, en fazla oyu cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Söz konusu sandıkta cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'na 208, Recep Tayyip Erdoğan'a 54, Selahattin Demirtaş'a 8 oy çıktı, 3 oy ise geçersiz sayıldı.

ARINÇ VE BAKAN YILDIZ'IN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandığı sandıkta en fazla oyu Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Sayım sonuçlarına göre 3056 numaralı sandıkta Ekmeleddin İhsanoğlu 165 oy aldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 143, Selahattin Demirtaş ise 3 oyda kaldı.

Haberin Devamı

İŞLER'İN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandığı sandıktan Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı.
İşler'in oy kullandığı sandıkta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 40, Selahattin Demirtaş'a 19 ve Ekmeleddin İhsanoğlu'na ise 249 oy çıktı.
İşler'in sandığında 5 oy geçersiz sayıldı.

BAKAN BOZDAĞ'IN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın oy kullandığı sandıktan en fazla oy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çıktı.
Sandıktaki 241 oydan 180'i Erdoğan'a, 52'si Ekmeleddin İhsanoğlu'na, 1'i de Selahattin Demirtaş'a çıktı. Oylardan 8'i ise geçersiz sayıldı.


AK PARTİLİ ŞENTOP'UN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un oy kullandığı sandıkta, en fazla oyu Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Şentop'un oyunu kullandığı Dikmen'deki Dedeman İlköğretim Okulu'nda, 397 seçmenin kayıtlı olduğu 2123 numaralı sandıkta, 294 kişi oy kullandı, oyların 288'i geçerli sayıldı.
Cumhurbaşkanı adaylarından İhsanoğlu'na 216, Recep Tayyip Erdoğan'a 51, Selahattin Demirtaş'a da 21 oy çıktı.

SP GENEL BAŞKANI KAMALAK'IN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın oy kullandığı sandıktan en çok oy cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na çıktı.
Sandıktan cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'a 72, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 202 , Selahattin Demirtaş'a ise 23 oy çıktı.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ'NİN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN ERDOĞAN ÇIKTI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandığı sandıkta en fazla oyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aldı.
Sayım sonuçlarına göre Erdoğan 175, Ekmeleddin İhsanoğlu 134 oy, Selahattin Demirtaş 1 oy aldı.

DEMİREL'İN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanı seçimi için oy kullandığı sandıkta en fazla oyu Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.
Sandıktan cumhurbaşkanlığı için Ekmeleddin İhsanoğlu'na 214, Recep Tayyip Erdoğan'a 23, Selahattin Demirtaş'a 7 oy çıktı.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğum yeri Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de de seçimi Ekmeleddin İhsanoğlu önde bitirdi.
Demirel'in memleketi İslamköy'de 1014, 1015 ve 1016 Nolu sandıklardan, geçerli oyların 395'i Ekmeleddin İhsanoğlu'na, 292'si Recep Tayyip Erdoğan'a ve 6'sı Selahattin Demirtaş'a çıktı.
İslamköy'de 12 oy da geçersiz kabul edildi.

GÖKÇEK'İN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oyunu kullandığı sandıkta cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu birinci çıktı.
Başkan Gökçek, eşi Nevin, oğulları Ahmet ve Osman Gökçek'in de oylarını kullandığı sandıkta, cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'na 188, Recep Tayyip Erdoğan'a 39, Selahattin Demirtaş'a 8 oy çıktı.

BAYKAL’IN SANDIĞINDAN İHSANOĞLU ÇIKTI

ANTALYA’da CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal’la birlikte oy kullandığı Bahçelievler Mahallesi Barbaros İlköğretim Okulu 1019 numaralı sandıktan Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı.
Kayıtlı 400 seçmenden 269’un oy kullandığı sandıkta Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 36 oy alırken Selahattin Demirtaş’a 7, Ekmeleddin İhsanoğlu’na ise 224 oy çıktı. 1 boş oyun çıktığı sandıkta 1 oy da geçersiz sayıldı.

FETHULLAH GÜLEN’İN KÖYÜNDEN İHSANOĞLU BİRİNCİ ÇIKTI

Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen’in köyü olan Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Köyü’nde cumhurbaşkanı adaylığı seçiminde ilk sırayı Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.

Pasinler’e bağlı Korucuk’ta 27 Nisan 1941’de dünyaya gelen Fethullah Gülen’in köyünde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çatı adayı olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu 167 oy aldı. Fethullah Gülen ile çekişme halinde olan Başbakan Tayyip Erdoğan 53 oy alırken, Selahattin Demirtaş’a 1 oy çıktı. Tek sandıkta 224 seçmenin kullandığı oylardan 3’ü ise geçersiz sayıldı.

ÖCALAN’IN DOĞDUĞU ÖMERLİ MAHALLESİ'NDEN DEMİRTAŞ ÇIKTI

Öcalan’ın doğduğu Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Mahallesi’ndeki 2 sandıkta Selahattin Demirtaş birinci çıktı.
Öcalan’ın doğduğu yer olan ve yakınlarının yaşadığı Halfeti’nin Ömerli Mahallesi’nde, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları açıklandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 276 seçmen mahallede kurulan 1064 ve 1065 nolu sandıklarda oy kullandı. Seçmenlerin tamamının kullandığı ve geçerli sayılan oyların 231’ini Selahattin Demirtaş, 43’ünü Recep Tayyip Erdoğan, 2’sini ise Ekmeleddin İhsanoğlu aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!