Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:14

Bir önceki 30 Mart yerel seçimlerini hareketli geçiren ve gün boyu olaylara sahne olan Ankara’da dünkü Cumhurbaşkanlığı seçimi sakin geçti. AŞTİ’de sabah saatlerinde dönüş yoğunluğu yaşanırken, Başkentliler sabah 8’den itibaren oy kullanmak için sandığa koştu.

Haberin Devamı

Türkiye tarihinde ilk kez halkın sandık başına giderek, Cumhurbaşkanı için oy kullandığı seçimler Başkent’te gün boyu sakin geçti. Ankaralılar oylarını kullanmak üzere sabah saat 8’den itibaren sandıklara giderek oy kullanırken, oy verme işlemi saat 17’de sona erdi. Tek oy pusulasının bulunduğu seçimde Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun fotoğrafı pusulada yer aldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer ilçe belediye başkanları da nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde sandık başına giderek oylarını kullandı. 30 Mart yerel seçimlerdeki yoğunluğun aksine bu seçimde sandıklarda sakin bir seçim havası yaşandı.

Sandık ‘selfie’si

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin, oğulları Ahmet ve Osman Gökçek ile Çankaya Halide Edip Adıvar Ortaokulu’ndaki 1235 numaralı sandıkta oy kullandı. Görevlilere sandığındaki kayıtlı seçmen ile oy verenlerin sayısını soran Gökçek, saat 15:45 itibarı ile 370 kişiden 215’inin oy verme işlemine katıldığı yanıtını aldı. Gökçek, oy kullanmasının ardından sandık görevlileriyle ‘selfie’ fotoğraf çektirdi.

HUZUR VE KARDEŞLİK DİLİYORUM

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşi Azize Yaşar ile birlikte oyunu Demetevler’de bulunan Yüksel Sarıkaya İlkokulu’nda 1089 No’lu sandıkta kullandı. Seçimlerin huzur ortamında geçmesini temenni eden Yaşar, hak edenin kazanacağı bir seçim diledi. Yaşar, “Kutuplaşmanın, ötekileştirmenin hızla tırmandığı bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bugün Türk milletinin vereceği karar, ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem arz ediyor. Seçilen Cumhurbaşkanının ülkeye barış, huzur, kardeşlik getirmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

HALKIN İRADESİ SANDIĞA YANSIYACAK

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül ile birlikte Şafaktepe İlkokulu’nda kurulan 1252 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Hayırlı olsun dileklerinde bulunarak oyunu kullanan Akgül, halkın ilk defa kendi Cumhurbaşkanı’nı seçeceğini kaydederek, “Türkiye için yeni bir dönem başlıyor. Halkın iradesi sandığa yansıyacak. Mamak’ta seçime katılımın üst düzeyde olmasını bekliyoruz. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemize ve milletimize hayırlar getirsin” dedi.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Haberin Devamı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Mutluköy Mahallesi’nde bulunan Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu’nda 4300 nolu sandıkta oyunu kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerininin Türkiye için hayırlı olmasını temenni eden Taşdelen ise şunları söyledi: “Umuyorum ki bu seçimler ülkemizi daha fazla demokrasiye daha fazla özgürlüğe kavuşturur ve umarım bu seçimler barış ve eşit yurttaşlık temelinde bir Türkiye’yi kuracağımız bir zemin hazırlar.

BEKLEME VE YIĞILMA OLMADI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da ilçesinde bulunan Kocatepe İlköğretim Okulu’na giderek oyunu kullandı. Oy kullandıktan sonra sandıkları da gezerek vatandaşlarla sohbet eden Ak, ilçede yüzde 75 katılım sağlandığını belirtti. Ak, “Tek oy pusulası olması sebebiyle vatandaşlarımız bekleme ve yığılma olmadan rahat bir şekilde oylarını kullandılar. İlk defa halk vekiller olmadan kendi Cumhurbaşkanı’nı seçti. Millet için yeni bir dönem, bu seçim vatana ve millete hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

AŞTİ’DE SEÇİM YOĞUNLUĞU

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için tatiline ara vererek evlerine dönen vatandaşlar, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) yoğunluk oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde kente yetişen vatandaşlar bavullarını evlerine bıraktıktan sonra oy vermek üzere kayıtlı oldukları sandıklara gitti.

HER SEÇİMDE AYNI MANZARA

Bu seçimde de her seçimde olduğu gibi bilindik manzaralar yaşandı. Engelli vatandaşlar oy kullanacakları okullarda engelli rampası veya asansör sistemi olmaması sebebiyle merdivenleri çıkarken zorluk yaşadı.

Cumhurbaşkanı için sandık başındaydık

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Çankaya İlkokulu’nda oy kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!