İmrahor’un can damarı kurudu

Güncelleme Tarihi:

İmrahor’un can damarı kurudu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:07

Başkent’in en önemli yeşil alanlarından biri olan İmrahor Vadisi’nin ortasından geçen dere kurudu. Yapılan uyarılara kulak tıkandığını savunan bölge halkı, “Göz göre göre sona gelindi” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın en önemli açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş önemli parçalarından biri olan İmrahor Vadisi’nin içinden geçen İmrahor Deresi kurudu.
Ankara Hürriyet’in daha önce kaçak hafriyat dökümü nedeniyle, “Allah’ını seven dökmesin”, “Hafriyat Vadisi”, “İmrahor’un suçlusu kim”, “İmrahor Vadisi’nden Hafriyat Vadisi’ne”, “İmrahor’u seçim de kurtaramadı” haberleriyle defalarca gündeme getirdiği vadide yaşanan çevre felaketine, Mühye Köyü sakinleri ve bölgede geçmiş yıllarda balıkçılık yapan vatandaşlar tepki gösterdi.

EN KURAK DÖNEMDE AKIYORDU

Göz göre göre gelen sonun nedeninin yetkilerin duyarsızlığını olduğuna dikkat çeken bölge halkı, “İmrahor’da bulunan ve dereden beslenen göletler değerli kum nedeniyle boşaltıldı. Boşaltılan alanlar ise hafriyat alanı olarak kullanılıyor” dedi. Yıllardır en kurak yaz mevsiminde dahi derede suyun sürekli olarak aktığını söyleyen vatandaşlar, “İmrahor Deresi yıllardır çöp ve hafriyat tehdidi altında kalmıştı. Bunun neden olacağı felaketin boyutlarını hepimiz biliyorduk. Ne yazık ki kaynakları kurutulan dere sonunda kurudu” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!