Çok sayıda oy pusulasını mühürledi

Güncelleme Tarihi:

Çok sayıda oy pusulasını mühürledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 14:52

Şanlıurfa’da Hacı Bektaşi Veli Ortaokulu’nda kabine giren bir kişi çok sayıda oy pusulasına damga vururken polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayın duyulması üzerine bir grup CHP ile AK Partili arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü ve 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sırrın Mahallesi’nde bulunan Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda oyunu kullanmak için kabine giren İbrahim F., iddiaya göre yanında bulundurduğu çok sayıda oy pusulasını mühürlerken polis tarafından fark edildi. Oy pusulalarıyla birlikte gözaltına alınan İbrahim F., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE KAVGAYA 5 GÖZALTI

Olayın duyulması üzerine okulda toplanan bir grup CHP’li ise paket oy kullanıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi. CHP’li bir grup daha sonra şüphelinin sorgulanmak üzere götürüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü önüne gitti. CHP’liler, burada olayı duyarak gelen AK Partili grup ile karşılaşınca tartıştı. Çıkan tartışma kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüştü. Müdahale ederek kavgayı sonlandıran polis, olaya karıştığını saptadığı 5 kişiyi ise gözaltına aldı.

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILIYOR

Gözaltına alınan İbrahim F.’nin sorgulamasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmasına karar verildiği bildirildi. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve 6 oy pusulası ile birlikte yakalandığı belirtilen İbrahim F.’nin ifadesinin ardından savcılık talimatıyla salıverileceği kaydedildi. Ancak, farklı siyasi partilere mensup kişilerin halen Asayiş Şube Müdürlüğü çevresinde beklemesinden dolayı İbrahim F.’nin olası gerginlik yaşanmaması için halen salıverilmediği bildirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan olayın duyulmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü önünde tartışan AK Parti ve CHP üyeleri arasında çıkan kavga nedeniyle gözaltına alınan 5 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

CHP İL BAŞKANI TEPKİLİ

Sahte oy kullanmak suçunda gözaltına alınan İbrahim F.’nin serbest bırakılmasına CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık tepki gösterdi. Uygulamanın anti demokratik olduğunu savunan Aydınlık, "Kim kazanırsa kazansın, cumhurbaşkanımızdır. Ama hırsızlıklarla, sıkıntılarla, millete saldırmakla, milleti kışkırtmakla demokraside olmaz. Herkesi sağduyuya çağırıyorum" dedi.

SANDIK BAŞKANI BIÇAKLANDI

Van'ın Muradiye İlçesi Babacan Mahallesi’nde HDP ve AK Partililer arasında çıkan kavgada sandık başkanı bıçakla yaralandı.

Haberin Devamı

Muradiye’nin Babacan Mahallesi’nde oy kullanma sırasında bir anda HDP’liler ile AK Partililer arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda her iki partinin mensupları bıçaklarla birbirine saldırdı. Olayı ayırmaya çalışan sandık başkanı E.D. kimliği belirsiz bir kişi tarafından bacağından bıçaklanarak yaralandı. E.D. Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, jandarma mahallede geniş güvenlik önlemi aldı.

Jandarma, olaya karışanları bulmak için çalışma başlattı.

MANİSA'DA ARBEDE

Manisa'nın AK Partili Yunusemre İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Engin Yüksel, partililer ile birlikte sandıkları gezmek amacıyla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hafsa Sultan İlkokulu'na gitti. Grubun arasında bulunan AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyesi, ismi açıklanmayan kişi ile BDP'li sandık görevlisi Fırat Valey arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Diğer sandıkların başında duran BDP'li sandık görevlileri haber alıp, Valey'in yanına geldi. Büyüyen tartışmada AK Partili grup ile BDP'li sandık görevlileri arasında arbede yaşandı. Okul dışına taşan gerginliği 60'a yakın çevik kuvvet polisi yatıştırmaya çalıştı. Ardından Belediye Başkanı Çerçi ile beraberindekiler okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

Polis 13 yaşında ismi açıklanmayan bir çocuğu olaylar sonrası polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı. Yaklaşık 100 kişilik BDP'li grup, duruma tepki gösterdi. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in polisleri geri çekmesi, gözaltına alınan çocuğun serbest bırakılması üzerine tepkili grup, sakinleşerek dağıldı.

İL BAŞKANINA YUMRUK

Bartın'da Cumhuriyet Ortaokulu’nda sandıkları gezen Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile oy kullanmak için okula gelen emekli öğretmen 58 yaşındaki Mehmet Şahin tartıştı. İl Başkanı Arslan’a, yumruk attığı iddia edilen Şahin gözaltına alındı.

İl Başkanı Yaşar Arslan, basın halkla ilişkiler sorumlusu Savaş Ercan ile okulda 1081 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdiğinde, oy kullanmak için gelen Mehmet Şahin, sandık görevlilerinin meşgul edildiği gerekçesiyle tepki gösterdi. İddiaya göre Mehmet Şahin, önce basın halkla ilişkiler sorumlusu Savaş Ercan ile tartıştı. Şahin, daha sonra gelen ve ortamı yatıştırmak isteyen İl Başkanı Yaşar Arslan ile de tartıştı ve diyerek yumruk attı.

Haberin Devamı

Araya görevliler girerken, Mehmet Şahin okulda görevli polisler tarafından gözaltına alındı. Yaşar Arslan ise kendi aracıyla Bartın Devlet Hastanesi’ne gitti. Sol kulağında zedelenme saptanan Arslan, Mehmet Şahin’den şikayetçi olduğunu söyledi. Vatandaşın, parti görevlimiz Savaş Ercan’a, "Yolumu aç" diyerek serzenişte bulunduğunu belirten Yaşar Arslan, şöyle konuştu:

"Ben yanına gidip, ’bir kusur varsa özür dileriz, kusura bakmayın’ dedim. Sonra ayrılırken sol kulağımın üzerine yumruk atıp bağırmaya başladı. Gözümdeki gözlük bir tarafa gitti. Ne olduğunu anlayamadım. Şikayetçiyim sonuna kadar. Kulağımızda kızarma, morarma var. Böyle güzel bir seçim gününde üzücü bir durum. Kendisine karşı sözlü ve fiziki saldırım olmadı. Kesinlikle kendisine kötü bir şey söylemedim."

MHP İL BAŞKANININ ARACINA SALDIRI

Malatya'da sahte oy kullanıldığı ihbarı üzerine Sütlüce Mahallesi'ne giden MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız'ın aracı bir grup tarafından taşlandı. Olayda araçta hasar oluşurken araçta bulunan 1 MHP'li ise atılan taşlardan dolayı yaralandı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi'nde nüfus cüzdanı kullanılmadan mükerrer oy kullanıldığı ihbarını alan MHP İl Başkanı Arif Yıldız beraberinde bazı yöneticilerle birlikte Sütlüce'ye gitti. Burada oy kullanma işlemlerini yerinde inceleyen Yıldız, listede kullanılan oyların karşısında birbirine benzeyen imzaların atıldığını ileri sürerek sandık başkanı ile tartıştı. İddiaya göre sandık başkanının da İl Başkanına bağırması ile ortam gerildi. Edinilen bilgiye daha sonra aracına binen MHP'li başkan ve yanındakiler bir grup kimliği belirsiz kişini taşlı saldırısına uğradı.

Olay sırasında araçta hasar oluşurken araçtaki bir kişi de atılan taşlar nedeniyle yaralandı. Olayın ardından Sütlüce'ye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken mahallede gerilimin sürdüğü belirtildi.

AK PARTİ'LİLER İLE CHP'LİLER ARASINDA "KOLYE" TARTIŞMASI

Antalya'da AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri arasında arasında, CHP'li bazı sandık görevlilerinin taktıkları mavi kolye nedeniyle çıkan tartışmada kısa süreli arbede yaşandı.

Antalya Lisesi'nde görevli AK Parti'li sandık görevlileri, CHP'li sandık görevlilerinin, üzerinde tek bir boncuk bulunan kolye taktığını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu'nca okulda görevlendirilen memurlara şikayette bulundu.

Şikayet üzerine okul bahçesinde bekleyen AK Parti'liler ile CHP'liler arasında tartışma yaşandı. Arbedeye dönüşen tartışma, okulda görevli polis memurlarının müdahalesiyle sona erdi. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da polis telsizinden anons ederek, okula takviye ekip gönderilmesi talimatı verdi.

Partililer, takviye polislerin okula gelmesiyle dağıldı. İki partiden 5 kişi, çeşitli yerlerinden yaralandıklarını polis ekiplerine bildirerek adli sağlık raporu almaları için hastaneye götürüldü.

Olayın ardından okula gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir gerilim olduğuna yönelik bilgiler geldiğini, olayı sakinleştirmek için okula geldiğini söyledi.

Sandık görevlilerine başarılar dileğini belirten Türel, seçimlerin sükunet içerisinde geçmesi gerektiğini vurguladı. Türel, olayla ilgili bilgisi olmadığını kaydetti.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç de CHP'li bir grup partilinin AK Parti'li sandık görevlilerine saldırdığını öne sürdü.

Demokrasi bayramının kutlandığı önemli bir günde böyle bir olay yaşanmasının kendilerine yakışan bir durum olmadığını dile getiren Enç, şöyle konuştu:

"Her zamanki çirkefliklerini yapıyorlar. Bunu sürekli tekrar eder durumdalar. Yasa tanımıyorlar. Sandık görevlileri belli bir siyasi partiye ait logo ya da herhangi madde taşıyamaz. Bu arkadaşların hepsinin bileğinde aynı renk boncuktan bilekler vardı. Birbirlerini tanımak ve seçmene mesaj yollamak amacıyla bunları takıyorlar. Çıkartmaları gerektiğini söyledik, onlar da çıkarmayacaklarını bildirdi. Bu davranışları vatandaşın takdirine bırakıyoruz."

"Gerilim kimseye yarar sağlamaz"

Okula incelemede bulunan CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ise siyasetçilerin sokaktaki insan gibi davranma lüksünün olmadığına dikkati çekti.

Siyasetçinin öfkesine dikkat etmesi gerektiğine işaret eden Kök, şöyle devam etti:

"Siyasetçiler, kendisini takip eden insana da örnek olmak zorundadır. Gerilim kimseye yarar sağlamaz. Birliği, beraberliği bozmamak gerekir. AK Parti'li bir milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı sandık sandık dolaşıp gerginlik yaratıyor. Bunlar devlet adamı duruşu değil. Bizim görevimiz sükunete davet etmek. Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibarıyla en fazla kardeşliğe, birliğe ihtiyacımız var."

Kolye tartışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Kök, "İncikle boncukla kimse uğraşmasın. Herkes işine baksın. Bu siyasi bir simge değildir. Herhangi bir şeyi de çağrıştırmaz. Onların boncuktan dolayı kafasına bir şey çağrıştırıyorsa onu bilmiyoruz ama normal insanın aklına boncuktan başka bir şey gelmez" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "AK Parti'li Milletvekili Enç çirkeflik suçlamasında bulundu. Bir şey söyleyecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Kök, "Çirkeflik. Bunu bir hanımefendi mi dedi? Millete havale ediyoruz. Türk toplumunda bir hanımefendinin bu tür davranışlar sergilemesi kabul görmez" yanıtını verdi.

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin ise milletin birbirine olan bağını güçlendirmek için çaba gösterdiklerini, bazılarının yaptığı gibi yanlış hareketlerden sakınmaları gerektiğini kaydetti.

ANTALYA’DA PARTİ GÖZLEMCİLERİ ARASINDA ARBEDE

ANTALYA’da devam eden oy verme işlemi sırasında Ak Partili ve CHP’li gözlemciler arasında arbede çıktı.

Antalya Lisesi’nde saat 15.30 sıralarında Ak Partili ve CHP’li gözlemciler arasında tartışma başladı. Tartışmanın okul bahçesine taşması üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Bu sırada hamile olduğu iddia edilen bir kadın fenalaşInca polis otomobiliyle götürüldü. Çevik Kuvvet ekiplerinin gelmesinden sonra her iki partili gözlemciler, dağıldı.

Arbede ortasında kalan Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, "Yapacak bir şey yok CHP’nin her zamanki çirkefliği. Her zaman yaptığını yapıyor. Sandık görevlisi arkadaşlarımızı darp ettiler. Polis müdahale etti, biz de bekliyoruz. Arkadaşımıza hakaret ediyorlar. İlçe başkanları geldi, ortalık iyice karıştı. Ben de hakaret yedim ilçe başkanından. Antalya’nın seçilmiş bir milletvekiline utanmadan hareket etti" dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ise, "Bir nazar boncuğu olan bileklik siyasi simge değildir. Siyasi simge rozettir. Muratpaşa’da CHP ve MHP’nin oyları yüzde 70’in üzerinde. Bu durum onları korkutuyor. Seçime hile karıştırmak istiyorlar. Biz buradaki herkesten şikayetçi olacağız" diye konuştu.

Bu arada okula gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel görevlilerle selamlaştığı sırada bir kişinin "Başkanım gençleriniz son derece saldırgan" demesi üzerine "İşine bak" diyerek vatandaşı uzaklaştırmak istedi. Vatandaşın tekrar bir şeyler söylemesi üzerine Başkan Türel, "Bizim gençlere niye laf ediyorsun? İşine bak terbiyesiz" diyerek peşinden gitmek istedi. Partililerin engel olduğu Türel, okula girerek görevlilerle konuştuktan sonra okuldan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!