Önce oy verdiler sonra boy

Güncelleme Tarihi:

Önce oy verdiler sonra boy
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 14:52

Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle genelde sahiller günün ilk saatlerinde boş kaldı. Ancak özellikle İzmir ve Antalya'nın tatil beldelerinde oy verenlerin daha sonra sahillere akın etmesiyle plajlar yeniden dolmaya başladı. Bodrum'da ise bugün plajlar önceki günlere göre çok daha boş kaldı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 35 derece hissedildiği Antalya’da oy kullanan vatandaşlar sahilin yolunu tutarken, kimi de önce deniz keyfi yaptı sonra oy kullanmayı tercih etti. Sıcak havanın da etkisiyle Konyaaltı sahili hınca hınç doldu. 52 yaşındaki aşçı Meral Çam Aker, oy kullandıktan sonra serinlemek için torunu ile sahile geldi. Oyunu sabah erkenden kullandığını ifade eden Aker, "Antalya’da hava çok sıcak. Deniz cıvıl cıvıl. İnşallah bu seçim Türkiye için iyi olur" dedi.

Önce oy verdiler sonra boy
DEMOKRASİ KONVOYU

Önce oy verdiler sonra boy

Denizde yüzen 33 yaşındaki öğretmen Bahar Şahin ise "Oyumuzu kullandık şu an ailecek denize geldik. Milletimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki elektrik teknikeri Cumhur Yürüker de "Oyumuzu kullandık. Sıcak pazar gününde oyumuzu kullandıktan sonra denize geldik. Vatandaşlık görevimizi yaptık, inşallah Türkiye için en hayırlısı neyse o olur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÇEŞME'DA YOĞUNLUK ÖĞLEDEN SONRA ARTTI

Çeşme'de Alaçatı, Ilıca, Altınkum gibi plaj tesislerinin yoğun olduğu bölgelerde de hareketli bir gün yaşanıyor. Plajlarda doluluk özellikle öğle saatlerinde artmaya başladı. Oyunu kullanan yazlıkçılar tekrar sahillere dönerken, İzmirliler de oy verdikten sonra Çeşme'nin yolunu tuttu. Öğle saatlerinde Çeşme Otoyolu'ndaki trafik yoğunluğu arttı.

Önce oy verdiler sonra boy

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ilçede yazlığı bulunan vatandaşlardan yaklaşık 4 bin 100'ünün ikametlerini taşıyarak oylarını ilçede kullanmayı tercih ettiğini, birçok yazlıkçının ise oy kullanmak için memleketlerine gittiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Denize girmek için Ilıca Plajı'nı tercih eden vatandaşlardan Şenol Alkan, İzmir'de oturduklarını, sabah oylarını kullandıktan sonra Çeşme'ye geldiklerini söyledi. Derya Turhan da oyunu kullandıktan sonra arkadaşlarıyla Çeşme'ye geldiklerini anlattı.

BODRUM BOŞ KALDI

Önce oy verdiler sonra boy

MUĞLA’nın turizm cenneti Bodrum’da da vatandaşlar oy vermek için sabah saatlerinden itibaren sandığa koştu. Tıka basa dolu görüntüleriyle hafızalarda yer eden Bodrum plajları ise boş görüntüsüyle dikkati çekti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ilçede yerleşik yaşayanlar ile tatilini burada geçiren yazlıkçılar, bugün saat 08.00’den itibaren sandık başına koştu. Öğle saatlerine rağmen Bodrum’un Gümbet, Ortakent- Yahşi ve Akyarlar gibi dünyaca ünlü plajları, boş görüntüsüyle dikkati çekti. Sandık başına giden bazı vatandaşlar, renkli görüntüler de oluşturdu. İller Bankası’ndan emekli 56 yaşındaki Hatice Ünal, 10 yaşındaki Cooker cinsi Juliet adlı köpeğiyle sandığa gelirken, eşi Hatay’da asker olan 26 yaşındaki Burcu Pekoğlu da kucağındaki 5 aylık bebeği Esile Pekoğlu ile soluğu sandıkta aldı.

Haberin Devamı

VEKİL AYAYDIN "HAYIRLI, UĞURLU OLSUN"

İlçede yazlığı bulunan CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, saat 10.00’da, Çarşı Mahallesi’nde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi’nde, 1251 nolu sandıkta oyunu kullandı. Halkın ilk kez Cumhurbaşkanını seçtiğine vurgu yapan Milletvekili Aydın, "Demokrasimiz açısından son derece önemli bir seçim bu. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah milletimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu bir sonuç getirir" dedi. CHP Milletvekili Ayaydın, kime oy verdiğine yönelik soruya gülümseyerek, "Oylar biliyorsunuz tasnife açıktır ama oylar gizlidir. Hayırlı birine verdim" dedi.

Önce oy verdiler sonra boy

Haberin Devamı

KUZEY EGE BOŞ KALDI

Kuzey Ege'deki tatil merkezlerinde ise vatandaşların pek çoğunun oy kullanmak için ayrılması dolayısıyla sahiller önemli ölçüde boş kaldı.

Ayvalık, Akçay, Altınoluk, Ören ve Güre'yi kapsayan, yaklaşık 127 bin ikinci konutun bulunduğu Edremit Körfezi'nde, hafta sonu olmasına rağmen sahillerin boşluğu dikkati çekti. Körfezden, İstanbul başta olmak üzere Bursa, Balıkesir ve Eskişehir gibi büyükşehirlere giden tatilciler, seçim öncesi son iki günde çevre yollarında yoğunluk oluşturdu.

Bölgede, Ayvalık'ın Duba, Kapri ve Sarımsaklı, Burhaniye'nin Ören ve Öğretmenler Mahallesi plajları ile Akçay ve Altınoluk sahilleri, cumhurbaşkanı seçimi dolayısıyla adeta kış günlerindeki sakinliğine büründü.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yaz tatilini ilçede geçirenlerden yaklaşık 13 bin kişinin, seçmen kayıtlarını Ayvalık'a aldırdığını, diğerlerinin de tatillerine bir günlük mola verdiğini söyledi.

Önce oy verdiler sonra boy

KUŞADASI YABANCILARA KALDI

AYDIN’ın Kuşadası İlçesi’nde de Cumhurbaşkanını seçmek için vatandaşlar sabah saatlerlerinden itibaren sandık başlarına gitti. Özellikte bayramdan sonra tıka basa dolan sahiller, seçim nedeniyle yabancı turistlere kaldı.

Önce oy verdiler sonra boy

Her gün binlerce yerli ve yabancı tatilciye evsahipliği yapan Kadınlardenizi Plajı, seçim nedeniyle bugün sezonun en sakin gününü yaşadı. Plajda şemsiye ve şezlongların büyük bölümü boş kaldı. Sahiller turistlere kalınca seçim yasakları da uygulanamaz oldu. İçki yasağını delen turistler bir yandan güneşlendi, bir yandan içkilerini yudumladı. Yasak olmasına rağmen alkollü içki servisi yapan esnaf, "Yasağı turistlere anlatamıyoruz. ’Dolaptaki içkiyi satmıyoruz’ diyemiyoruz dedi.

Önce oy verdiler sonra boy

Kuşadası’na yakın il ve ilçelerden gelen çok az sayıdaki yerli tatilci ise oylarını kullandıktan sonra soluğu yine sahilde aldı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!