KOSOVA’YA IBAN KODU VERİLDİ

Güncelleme Tarihi:

KOSOVA’YA IBAN KODU VERİLDİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 13:00

KOSOVA'da savaş sonrası Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri banka açmalarına rağmen Kosova’nın IBAN kodunun olmaması para akışında büyük zorluklara neden oluyordu. Yapılan çalışmalar sonunda Kosova Uluslararası bankacılık sisteminde önemli bir yeri olan IBAN koduna sahip oldu.

Haberin Devamı

Kosova Merkez Bankası kısa adı IBAN olan Uluslararası Banka Hesabı Numarasının temin edildiğini açıkladı. Birkaç ay önce Kosova Cumhuriyeti banka kodu olan SWIFT koduna sahip olan Kosova, uluslararası ödemelerin de yapılabilmesi adına IBAN kodunun alınması için çalışmalara başlamıştı.

Çalışmaların sonuç vermesiyle, ülkeler arası bankacılık işlemlerinde yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacak. IBAN kodu, uluslararası bankacılık işlemlerinde hata oluşmamasını sağlayan bankacılık kodlarından biri. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, IBAN Kodu’nun 1 Şubat 2015 tarihinden itibaren kullanıma açılacağını ve o zamana kadar, tüm hazırlıkların tamamlanacağı bildirildi. IBAN, para transferlerinin yanlış hesap numaralarına yapılmasını önlemek amacıyla bankalar tarafından kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!