Waggoner çiftliği 725 milyon dolara satışa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Waggoner çiftliği 725 milyon dolara satışa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2014 01:07

Amerika’nın en eski çiftliklerinden olan Waggoner çiftliği 725 milyon dolara satışa çıktı. Çiftlik arazisi zengin petrol yataklarıyla biliniyor.

Haberin Devamı

1923 yılında kurulan çiftlik 510 bin dönüm alan üzerine kurulmuş. Çiftlikte yüzlerce at ve binlerce sığır bulunuyor. Öte yandan çiftliğin alanı içinde 1200 petrol kuyusu da var. 510 bin dönüm alan içerisinde 30 bin dönümlük ekilen arazi bulunuyor. Çiftlik petrol açısından bu kadar zengin olduğu için fiyatı da bir hayli yüksek. Waggoner çiftliğinin keşfi yer altı kaynakları ve mineral açısından daha tam olarak yapılmış değil. 725 milyon dolara satışa çıkarılan çiftlik için şimdiden pek çok alıcının devreye girdiği belirtiliyor. Çiftlikte çalışanlar ise endişeli.

DAHA ÇOK KUYU AÇABİLİRLER

Texas'ta bir çok çiftçiye istihdam sağlayan çiftliği yabancıların alması durumunda tarım faaliyetlerinin bir kenara bırakılacağı ve çiftlikte daha çok petrol kuyusu açılacağından endişe ediliyor. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde pek çok Amerikalı çiftçi işsiz kalacak. Peki ya çiftlik neden şimdi satılıyor? 1991 yılında 12 yıl süren kavgaların çiftliğin mirasçıları, gayrimenkulün tasfiyesini isteyen bir dava açtı. Bölge yargıcı tasfiye lehine karar verdiğinde alanın birincil paydaşlarından olan Dan Waggoner’in torunu Electra Waggoner Biggs, 2001 yılında öldü. Bunun üzerine aksayan ve yenilenen davaların ardından çarşamba günü tasfiye onaylandı ve çiftlik satışa çıktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!