Cepheden Putin’e gitti

Güncelleme Tarihi:

Cepheden Putin’e gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:17

AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmaların ardından mevzileri denetlemişti.

Haberin Devamı

3 gün önce Ağdam bölgesindeki siperlere gerçekleştirdiği ziyareti sırasında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’dan bilgi alan ve dürbünle Ermeni mevzilerini izleyen Aliyev, “Düşmanın provokasyonlarına gereken cevap verilecek” demişti. Aliyev ayrıca Ermenistan ile çatışmalarda başarı gösteren subay ve askerleri ödüllendirmişti. İki ülke arasında anlaşmazlık konusu olan Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili olarak son günlerde yaşanan çatışmalarda 14 Azerbaycan askeri şehit düşmüş, 50 Ermeni asker hayatını kaybetmişti.

3 ağır yaralı asker Türkiye’de

ERMENİSTAN-Azerbaycan cephe hattında son günlerde çıkan çatışmalarda yaralanan Azerbaycan askerlerinden ağır yaralı 3’ü tedavi için Türkiye’ye gönderildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bakü Koordinatörlüğü’nün girişimiyle Türkiye’den Bakü’ye gelen ambulans uçak 3 ağır yaralı Azerbaycan askerini Ankara’ya getirdi. Azerbaycan Milletvekili Melahat Hasanova, “Askerlerin Türkiye’ye götürülmesi, Türkiye - Azerbaycan birlik ve kardeşliğinin bir sembolü. Bu olay büyük anlam taşıyor” dedi. Ankara’ya getirilen askerleri, Esenboğa Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler karşıladı. Yaralı askerlere geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini ileten İşler, Azerbaycan ile Türkiye’nin ‘iki devlet, tek millet’ olduğunu belirterek, her zaman Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!