Berberoğlu veda etti

Güncelleme Tarihi:

Berberoğlu veda etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:04

HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, önceki gün görevinden istifa etti.

HÜRRİYET'TEN OKURLARINA
GAZETEMİZİN Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, kendi arzusuyla bu görevinden ayrılmıştır. Enis Berberoğlu, herhangi bir siyasi anlam verilmemesi için bu kararını, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce açıklamayı tercih etmiştir. Onun bu hassasiyetine rağmen, bazı yayın organlarında ayrılışı hakkında bir dizi senaryo üretilmiştir. Alt alta yazıldığında bu siyasi senaryoların birbirine taban tabana zıt, hatta bazılarının hükümete karşı, bazılarının ise hükümet lehine olduğu görülmektedir. Bu senaryoların tümü tamamen gerçekdışıdır. Hürriyet bütün siyasi partilere eşit mesafede durmaya devam edecektir.

Bu spekülasyonların Cumhurbaşkanlığı seçim atmosferinin gerginliği ile ortaya atıldığını düşünmekteyiz. En büyük teminatımız 66 yıldır sürdürdüğümüz bağımsız yayıncılık çizgimizdir. Hürriyet geçmişte olduğu gibi gelecekte de hiçbir siyasi gücün etkisinde olmadan kendi yayıncılık ilkerine sahip çıkarak yoluna devam edecektir. Sevgili okuyucularımıza duyurulur.

Haberin Devamı

5 yıl önce Ertuğrul Özkök’ün yerine genel yayın yönetmeni olan Berberoğlu, önceki gün istifasını yayın ekibine duyururken şunları söyledi: “Bu göreve geldiğimde ‘Bu iş için 5 yıl yeter’ demiştim, yaklaşık 5 yıl oldu. Eğer bu istifamı seçimden sonra yürürlüğe koysaydım amacını aşan spekülasyonlara yol açacaktı. O yüzden kararımı şimdi uygulamaya koydum. Ben 60 yaşına giriyorum. Hürriyet 66 yaşında. Hürriyet gibi kurumlar için mükemmel sayılacak bir yaş benim gibi bir fani açısından aslında değişim sinyali olarak görülmeli. Hiç kimse koltuğa yapışmamalı, gençlere ve değişime yer açmalı.”

EKONOMİ GAZETECİSİ

Enis Berberoğlu, 1956 İstanbul doğumlu. 1975’te Avusturya Lisesi’ni bitirdi ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. Gazeteciliğe ise 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. Bir dönem Cumhuriyet gazetesinde çalıştı. Bonn temsilciliği, Bağdat’ta savaş muhabirliği yaptı. Sırasıyla Hürriyet Ekonomi Müdürü, CNN Türk Ekonomi Müdürü ve Hürriyet Haber Koordinatörü oldu. Hürriyet Ankara Temsilciliği yaptı. Bir dönem de Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak mesleğini sürdürdü. 29 Aralık 2009’da ise Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni oldu. Bu mesleki geçmişi ile Türk basınında ‘ekonomi gazeteciliğinden genel yayın yönetmenliğine’ geçiş yapabilen az sayıda gazeteci arasına girdi. Enis Berberoğlu kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu’nun, yayınlanmış “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var.

Haberin Devamı

'Hürriyet veda kültürü hep güzeldir'

ENİS Berberoğlu, daha önce gazetede aynı görevi üstlenen Ertuğrul Özkök ve bir dönem Milliyet’te genel yayın yönetmenliği yapan Sedat Ergin’le birlikte veda pozu verdi. Özkök fotoğrafı Instagram hesabından “Hürriyet veda kültürü hep güzeldir” notuyla paylaştı ve altına şu yorumu yazdı:

“Genel yayın yönetmenimiz Enis Berberoğlu bugün kendi arzusu ile görevinden ayrıldı. Şu an saat 19:49. İki eski genel yayın yönetmeni ben, Enis Berberoğlu ve Milliyet eski genel yayın yönetmeni Sedat Ergin ex genel yayın yönetmenleri selfie’si yaptık. Hürriyet veda kültürü hep güzeldir.”

Haberin Devamı

Berberoğlu veda etti

BAKMADAN GEÇME!