Tatilcilere ‘eylül’ fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Tatilcilere ‘eylül’ fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

RAMAZAN’ın temmuz ayına denk gelmesi, özellikle yaz başlangıcında yaşanan iklim koşulları gibi sebeplerden dolayı eylül 15’e kadar çok aşırı bir talep beklediklerini ifade eden Mika Tur Genel Müdürü Yardımcısı Onur Otruş, bu yıl toplam 450 bin kişinin tatilini planlamayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mika Tur’un tatil portalı tatilbudur.com ile hala tatil yapmamış olanlara Eylül ayında fırsatlar sunduklarını söyleyen Otruş, “Turizm şirketleri yaz döneminde birçok fırsat sunuyor ancak bu yıl eylül ayında tatile çıkacak olan kişi sayısı neredeyse yüksek sezondakine yakın” dedi. Eylül ayına çok ciddi talep kayması olduğunu belirten Otruş, geçen yılın aynı dönemine göre eylül ayı konaklamalarında yüzde 45 varan talep artışı olduğunu söyledi. Bu nedenle bu yıl, sektör açısından ise erken rezervasyonda yaz otelleri satışlarının yüzde 40’ı gerçekleşirken son dakikacıların yüzde 30’luk dilimi oluşturduğunu belirtti.
İndirim ve peşin fiyatına 9 taksit vurgusu ile satış yaptıklarını ancak eylül ayında hala tatil yapamamış olanlar için hazırladıkları fırsatlardan bahseden Otruş, “Günün fırsat otelleri, son dakika oteller tarafından belirli periyotlar için yapılıyor. Türkiye’de erken rezervasyon kültürü her geçen gün artarak gelişse de, son dakika karar vermekten de bir türlü vazgeçemiyoruz. Eylül ayında tatil yapmak diğer dönemlere göre yüzde 25, yüzde 30 daha ucuz. Klasik hale gelen indirim ve kampanyalardan daha farklı olarak bazı dönemler için daha cazip paket fiyatlara vererek farkındalığını arttırmak istiyoruz. Son daikika fırsatlarında yüzde 40’a varan indirimlerle 414 TL olan bir gecelik otel 280 TL’ye kalınabiliyor. Güneyde geceliği 100 TL’ye herşey dahil olarak konaklamak mümkün. Kıbrıs turu satın alana transfer ücretsiz olabiliyor” dedi. Otruş, Eylül ayında yıllık satışlarının yüzde14’ünü gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!