Çantacı operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Çantacı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:04

Bakanlık, kentsel dönüşümü tıkayan ‘çantacı firmalara’ karşı önlem alıyor.

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’daki kentsel dönüşüm bölgelerindeki çantacı firmaları yok etmek için düğmeye bastı. Önceki gün Fikirtepe’yi ziyaret eden yetkililer bölgedeki derneklerden çantacı firmaların listesini istedi.

KENTSEL dönüşüm bölgelerinde, hak sahipleri ile projeyi yapacak firmaların arasına girip ‘komisyon’ peşinde koşan ve ‘çantacı’ olarak nitelenen firmalar dönüşüm projelerinin gecikmesine neden oluyor. Hürriyet gazetesinin geçtiğimiz günlere ‘Çantacılar iş başında’ başlığı ile gündeme getirdiği haberde, bu firmaların hak sahipleri ve dönüşüm süreci için yarattığı risklere dikkat çekildi. Bu haber üzerine Fikirtepe’deki muhtar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir ayara gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, dernek temsilcilerinden bu firmaların isimlerini istedi. Öztürk, bu tip firmalara fırsat vermemek için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

TABELALARI VAR KENDİLERİ YOK

Halkı gerçek dışı vaatlerle ikna etmeye çalışan firmalar, her yapı adasından birkaç imza topluyor. Aldıkları imzalarla bir adada yüzde 100 anlaşma sağlanmasına engel olan firmalar bölgede iş yapan gayrimenkul şirketlerinin projesine de bu şekilde engel oluyor. Tabelalarını astıktan sonra hak sahiplerinin karşısına çıkmayan firmalar, topladıkları imzaları iş yapma gücü olan şirketlere pazarlıyor. 61 yapı adası bulunan Fikirtepe’de 10 adada birden fazla firma bulunuyor. 29 yapı adasındaki anlaşma oranı ise yüzde 90’ı aştı.

Şantiyeye dönüşecek

Haberin Devamı

FİKİRTEPELİLER ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Öztürk, inşaat şirketleri ile 3’te 2 anlaşma sağlayan yapı adalarındaki 3’te 1’lik hak sahiplerinin mülkleri için uygulanacak kamulaştırma kararını hatırlattı. Öztürk, “Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve ekibimiz kesin kararlı. Kamulaştırma hızla yapılacak ve Fikirtepe kısa bir süre içinde şantiyeye dönüşecek” dedi.


10 bin TL’lik çek veriyor

SOYAK, İstanbul Halkalı’da yer alan 1000 konutluk Soyak Evostar projesinde yeni bir kampanya düzenledi. 13 Ağustos’a kadar devam edecek kampanya kapsamında tüm daireler, ev sahibi olmak isteyenlerin evlerini diledikleri gibi döşeyebilmeleri için 10 bin lira dekorasyon çeki hediyeli ve 48 ay 0 faiz fırsatıyla satışa sunuluyor. Kampanya kapsamında alım masrafları da şirket tarafından karşılanıyor. 1+1’lerin 185 bin 500 TL’den, 2+1’lerin 259 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığı projede 48 ay vadeli yüzde 0 faiz seçeneğinde, 1+1 dairelerde taksitler 2 bin 319 TL’den, 2+1 dairelerde de 3 bin 244 TL’den başlıyor.

557.9 milyon kâr elde etti

Haberin Devamı

EMLAK Konut GYO, 1 Ocak-30 Haziran 2014 tarihli mali bilançosuna göre yılın ilk yarısında net kârını 557 milyon 926 bin lira seviyesine yükseltti. 30 Haziran 2013 tarihli mali bilançosunda net kârı 539 milyon 442 bin lira seviyesinde bulunan şirketin net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış gösterdi. Emlak Konut GYO’nun yılın ilk çeyrek dönemindeki net kârı ise 383 milyon 800 bin lira seviyesindeydi. Şirket ilk çeyrek döneme göre de kârını yüzde 45 seviyesinde artırdı. Emlak Konut, 2014 yıl sonu itibariyle 10 bin birimin satışını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Yeni projede yüzde 10 indirim

SUR Yapı, İstanbul Sultangazi ilçesinde yer alan projesinde ruhsatı aldı ve satışlara başladı. Maslak’a 5 dakika yakınlıkta konumlanan TEM projesinde ilk müşterilere özel kampanya düzenlendi.
239 daireden oluşan projede lansman öncesi yüzde 10 indirim, yüzde 50 peşin ödemelerde ise 48 ay vade farksız ödeme fırsatı sunuluyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 15 indirim uygulanıyor. 150 milyon lira yatırım değerine sahip projelerinde kısa sürede yüzde 15’lik satış yaptıklarını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “120 bin metrekarelik şehir parkına komşu projemiz oldukça değerli bir arsası üzerinde hayata geçiyor. 11 bin 500 metrekarelik arsa tepe noktasında olmasıyla öne çıkıyor” dedi. İstanbul’un birçok ticari merkezine kolay ulaşımı ile dikkat çeken projeye, TEM otoyolu Gaziosmanpaşa kavşağından giriş yapılıyor. Projede dairelerin liste metrekare satış fiyatı 4 bin 250 lira ile 5 bin lira arasında değişiyor ve bu fiyat üzerinden indirim yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!