Seçim trafiği yolları kilitledi

Güncelleme Tarihi:

Seçim trafiği yolları kilitledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 20:09

Bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi için tatillerini yarıda kesen tatilciler, ikamet ettikleri kentlere doğru araçlarıyla yollara düştü. Demokrasilerde vatandaşın en önemli hakkı olan oy kullanmak için yollara düşen tatilciler, uzun araç kuyrukları oluşturdular.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için tatil bölgelerinden ikamet ettikleri kentlere araçlarıyla seyreden vatandaşlar, Afyonkarahisar'da uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Seçim trafiği yolları kilitledi
HAYDİ SANDIK BAŞINA

Tatillerini erken bitiren ya da ara veren özellikle İstanbul ve Ankara istikametine araçlarıyla yol alan vatandaşlar Afyonkarahisar'da trafik yoğunluğuna neden oldu. Yaklaşık 10 kilometreyi bulan araç kuyruğu nedeniyle bazı sürücüler araçlarından inerek yol kenarındaki ağaçların altında bekledi. Yoğunluk nedeniyle Güvenlik Kavşağı'nda çok sayıda trafik polisinin yanısıra 112 Acil Sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

YABANCI AJANSLARIN GÖZÜNDEN TÜRKİYE’DE SEÇİM

Haberin Devamı

SEÇİM HİLESİNE 8 YIL HAPİS

Seçim trafiği yolları kilitledi
SANDIKTA DİKKAT

Oy vermeye geldiler

Çanakkale İskelesi’nde, Ramazan Bayramı nedeniyle yaşanan yoğunluk bu kez seçim öncesi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için evlerine dönen tatilcilerin araçları şehir içinde zaman zaman kuyruklar oluşturdu.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatilini uzatan çok sayıda vatandaş, yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için yollara düştü. Özellikle İstanbul ve Trakya’nın diğer illerine gitmek isteyen tatilciler, Avrupa yakasına feribot ile geçmek isteyince Çanakkale İskelesi’nde araç yoğunluğu yaşandı. Dün öğle saatlerinden itibaren iskelede biriken otomobiller, Demircioğlu Caddesi’ne doğru uzanan kuyruklara neden oldu. Kuyruklar zaman zaman Lapseki-Gelibolu hattındaki güzergahta da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş., Çanakkale-Kilitbahir, Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu hatlarında toplam 9 feribot ile saatsiz olarak hizmet vererek kuyrukları eritmeye çalıştı.

TEHDİT ALAN 5483 KADIN OY VEREMEYECEK
Şiddet nedeniyle sığınma evlerinde kalan 2 bin 500 kadın ile hayati tehlike riski nedeniyle yakın korumaya alınan 2 bin 983 kadın, ölüm tehdidi karşısında sandığa gidemiyor.

Kadın Çalışmaları Derneği’nin başını çektiği kadın hakları savunucuları, “Sığınak ve sığınma evlerindeki kadınların gizlilik kuralı bozulmadan, kimlikleri deşifre olmadan oy kullanabilmeleri” için düzenleme yapılmasını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise Emniyet birimlerinden de görüş alarak, ‘gizlilik kurallı ve devam eden hayati risk’ nedeniyle oy kullanmalarının sakıncalı olduğuna karar verdi.
Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!