Vicdan manzarası

Güncelleme Tarihi:

Vicdan manzarası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:14

Söğüzözü’ndeki Atatepe Sitesi’nde yer alan bir blokta, 34 dairenin onayıyla yapılan engelli rampasına, giriş katta oturan bina sakini, “Manzaram bozuluyor, bu rampa imara uygun değil” diye itiraz etti. Site yönetimi, mahkemede yıkım kararı çıkan rampayı bariyerle kapatmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Söğütözü Mahallesi’nde yer alan Atatepe Sitesi B2 Blok’a, apartmanda oturan engelli 67 yaşındaki Bakiye Aşan için 8 ay önce ‘engelli rampası’ yapıldı.
36 dairenin yer aldığı binada 34 dairenin onayıyla yapılan rampaya, giriş kat sakini itiraz etti. Site yönetiminin ifadelerine göre, “Manzaram bozuluyor, bu rampa imara uygun değil” diyerek itirazda bulunan kişi, daha sonra rampayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme, rampanın imara aykırı olması nedeniyle yıkım kararı verdi. Site yönetimi ise rampanın giriş ve çıkışına bariyer koyarak, geçişleri kapattı. Bina sakinleri, engelli rampasının yıkılmasına ve kapatılmasına karşı çıkarak, “Bir kişinin manzarası kapanıyor diye yaptığı kapris, burada yaşayan engellilerin ve ailelerinin bu zorluğu yaşamasından daha önemli olmamalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

CANINI ZOR KURTARDI

5 gün önce, binanın 1’inci katında yangın çıktı. Engelli Bakiye Aşan, yan dairesinde çıkan yangında evde tek başına olduğunu ve büyük bir panik yaşadığını söyledi. Aşan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Yangın daha da büyüyüp oturduğum daireye sıçramış olsaydı, bariyerle kapatılmış olan engelli rampası yüzünden tekerlekli sandalye yardımıyla bile binadan dışarıya çıkamayacaktım. Komşularım kendi canlarını kurtarmanın yanında beni de taşımak zorunda kalacaktı. Bu bariyer herkesin hayatını tehlikeye atıyor.”

KOMŞULUK ‘HUKUK’U BİTMİŞTİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!