Türk bayrağını indiren gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Türk bayrağını indiren gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 00:47

DİYARBAKIR'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nda Türk bayrağını indiren 34 yaşındaki Ö.M, bugün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen 7 Haziran günü günü yol kesme eylemlerine müdahale sırasında çıkan olaylarda Ramazan B ile Baki A, silahla vurularak öldürüldü. Ölenlerden Ramazan B, 8 Haziran günü Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze sırasında bir grup, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'nın nöbetçi kulübesini taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de bayrak direğine tırmanarak asılı olan Türk bayrağını indirdi.

Haberin Devamı

Türk bayrağını indiren kişinin yakalanması için güvenlik güçleri aylardır sürdürdükleri çalışmanın ardından şüpheli Ö. M'nin Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bulunduğu belirlendi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Lice'de bugün özel bir ekibin düzenlediği operasyonla şüpheli Ö.M'nin yakalandığını söyledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli hakkında başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada "08.06.2014 günü 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı behçesindeki Türk bayrağını indiren zanlı 1988 doğumlu Ö. M, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmıştı. Söz konusu şahısla ilgili adli süreç devam etmektedir" denildi.

Bu arada Eskişehir'daki 1'inci Hava Kuvvet Komutanlığı ile Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde Eskişehir merkezli Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı adı altında yeniden yapılandırıldı. Bu yeni düzenlemenin bayrak indirme nedeniyle yapıldığı iddiaları ortaya atılırken, bu yetkililerce yalanlandı.

BAKMADAN GEÇME!