Bunların kutsalı yok

Güncelleme Tarihi:

Bunların kutsalı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:45

Başbakan Tayyip Erdoğan, reklam filminin durdurulmasına tepki gösterirken, “Filmimizi izlediniz mi? Bu filme bile MHP tahammül edemedi. Ne vardı orada, ezan vardı, seccade vardı. Anadolu anamız vardı. Bunlara itiraz etti MHP, YSK da kabul etti. Ne oldu? Biz filmi durdurduk mu, hayır, devam ediyor. Bunlardan dolayı böyle bir karar alınır mı? Bu Bahçeli bu. Bunların kutsalı yok. Bunlarda sadece istismar var” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri ve Ankara’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

KİLİTLEMEYE ÇALIŞTILAR

- Milletin adayını cumhurbaşkanlığına taşıyoruz. 10’uncu Cumhurbaşkanı’nın görev süresi dolunca 11’inci Cumhurbaşkanı için hazırlıklara başladık. ‘Cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül’dür’ dedik. Geçmişte süreç nasıl işlediyse aynısını yaptık. İşte o esnada milletten haz etmeyenler devreye girdiler. Seçimleri kilitlemeye çalıştılar. AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmeyeceğiz dediler. Olmayan şartları dayattılar. Arkalarına eski hukukçuları, bir takım kurumları aldılar. Vazgeçebilir, geri adım atabilirdik. Statükoya, hukuksuzluğa eyvallah diyebilirdik ama bunu yapmadık. ‘Bize milletten başka kimse istikamet çizemez’ dedik. 1938’den beri Türkiye için kriz sebebi olan seçimi, parlamentodan alalım millete verelim dedik ve bunun kararını çıkardık.

Haberin Devamı

- Hep fitne sokmaya çalıştılar. Bunların bir tanesi de bu Bahçeli. ‘Başbakanlığa gelmişsin orada dur’ diyor. Biz bu makamlara milletle geldik. Sende zerre kadar yüz olsa 16 yıldır orada oturuyorsun. Yüzde 13’te kaldın. Çeker gidersin başkası gelir. Ama sende o irade yok. Onlar sadece partilerinin koltuğunda oturmak için oradalar. Birileri pusuya çıktı. Parti içine fitne sokmaya çalıştılar. O pusuya yatanlar nasıl bir davaya sahip olduğumuzu anlamadılar. Biz cihanı titreten Osmanlı çınarının dallarıyız. Bizim davamızda ‘ben’ yoktur. Bizim davamızda biz vardır biz. Bu davada yol arkadaşını yolda satmak yoktur. Arkadaşının kuyusunu kazmak yoktur. Haçlılar geldiler, Moğollar geldiler, Çanakkale’ye geldiler bir adım bile geri atmadık. Ezanımızı susturdular ama biz susmadık. Kızlarımızın başlarını zorla açtılar, yılmadık. Darbeler yaptılar sinmedik. Her seferinde, ‘Allah’ın yardımı yakındır. Kaderin üstünde bir kader vardır’ dedik. İsimler fanidir baki olan davadır.

KILIÇDAROĞLU GİBİ TİPLER

- Kılıçdaroğlu gibi tiplere prim vermeyeceğiz. Savaş Ay’ın programını izlediniz mi? Çok başarılı bir genel müdür değil mi? O hastaneleri gördünüz değil mi? Bunlar ruhen bir defa hijyen değil. Dikili ağaçları yok bu ülkede. CHP’lilerden bir tanesi Rize’ye gitmiş. Orada sıcaktan ceketini de çıkarmış. Şu ceketimi al içeride bir çiviye asıver demiş. Benim Rizeli hemşerim demişki, dikili bir çiviniz yok ki nereye asayım onu.

EVLERE ŞENLİK

Haberin Devamı

- Bir ortak aday çıkardılar evlere şenlik. Diyor ki 30 günde seçim olur mu? Keşke biraz daha zaman ilave etseydik de ne olduğu ortaya çıksaydı. O zaman biraz daha eğlenirdik. ‘Yahya Kemal’in Süleymaniye’de Bayram Namazını da iyi bilirim’ diyor. Onun Bayram Namazı yok ‘Süleymaniye’de Bayram Sabahı’ var. Pensilvanya, beddua seanslarıyla bu adayın arkasında. Bölgenin tüm zalimleri bu adayın arkasında.

ANACIĞIM ELBİSELERİNİ DİKERDİ

- Yeni Türkiye’de inkâr olmayacak. Etnik kökenlerin, inancın inkârı olmayacak. Başörtüsü zulmü bitmiştir. Gelecekte de inşallah geri gelmeyecek. 4 tane yavrum var. Hepsi de imam hatipte okudular. Katsayıya takıldılar. Kızlarım yurtdışında başörtülü okuyabildi. Başbakan oldum sordular niye Amerika’da siz Müslüman değil misiniz diye. Evet ama maalesef böyle. Sadece okullar değil devletin daireleri de onlara açıldı. Oturduğumuz büyüdüğümüz apartmanda Alevi komşularımız vardı. Anacığım onların elbiselerini dikerdi. Biz böyle büyüdük.

Haberin Devamı

Evlilik öncesi eğitimi önemli

BAŞBAKAN Erdoğan, Kanal 7’deki “Kadınlar Erdoğan’a Soruyor” programına katıldı. Kadınların en çok ‘kadına yönelik’ şiddeti sorduğu Erdoğan şöyle konuştu: “Evlilik öncesi eğitimi konusunda hassasiyetler çok önemli. Bunun için ortaokul, liselerden başlayan bir sürecin olması lazım. Bu üniversite de başlayan bir imkan olmamalı. Eğer bugün Türk toplumunda ailede içinde ciddi sıkıntılar yaşanıyorsa bunun ağırlıklı kısmı cehaletten kaynaklanıyor.

BENİ ÇOK ÜZÜYOR

İstanbul’da belediye başkanı olduğumda, ‘Bunlar otobüslerde kadınları erkeklerden ayıracaklar’ dediler. Merkezi yönetimde de devam etti. Bugüne kadar kimin yaşam tarzına müdahale ettik. Niye yaşam tarzına karışayım canım. Rahat olun, huzurlu olun. m

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan bağış miktarını açıkladı

Başbakan Erdoğan, A haber'de soruları yanıtladı. Kampanyasıyla ilgili son rakamları verdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları;

Toplam bağış adedi 1 milyon 350 bin 796 miktarı ise 55 milyon 260 bin 778. Bağış devam ediyor. Pazardan sonra da devam edecek. Bunun kullanılan kısmı harici hazineye devredilecek.

Az önce ifade ettiğimiz bu bağışçı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Bu milli bir meseledir. Katılım kültürünün artacağını biliyorum. Amerika'da bu böyledir. Temenni ederim ki bizde de bu böyle olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!