Borsa'dan 9 şirkete uyarı

Güncelleme Tarihi:

Borsadan 9 şirkete uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 10:04

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, dokuz şirketi borsa kaydında kalma ücretlerini ödememeleri nedeniyle uyarmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Borsamız Yönetim Kurulu'nun 7 Ağustos tarihli toplantısında, Borsamız kaydında kalma ücretlerini 7 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla ödemeyen Ar Tarım Organik Gıda AŞ, Feniş Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ, Favori Dinlenme Yerleri AŞ, Gen Yatırım Holding AŞ, Genpower Holding AŞ, Mango Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar AŞ, Mert Gıda Giyim San. ve Tic. AŞ ve Şeker Piliç ve Yem San. ve Tic. AŞ'nin Kotasyon Yönetmeliğinin 24'üncü maddesinin (h) bendi ve 27'nci maddeleri kapsamında söz konusu ücretleri ödemeleri konusunda yazılı olarak uyarılmalarına karar verilmiştir."

Söz konusu şirketlerin önemli bir bölümü mali sıkıntılar ile gündemde. Mango Gıda, Şeker Piliç iflas erteleme isterken, Mert Gıda ise geçtiğimiz günlerde faaliyetlerini durdurmuştu. İşadamı Sedat Aloğlu'nun da sahibi olduğu Feniş ise uzun bir süre ödenmeyen işçi ücretleri ile gündeme geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!