Akıllı telefonun sualtı imtihanı

Bana ulaşan birçok şikâyet (bazı) cihazların su altına sokuldukları an arıza yaptıkları yönünde.

Haberin Devamı

Sony, Experia Z serisiyle akıllı telefon dünyasına gerçekten yepyeni bir soluk getirdi. Hatta bu inovasyon, dokunmatik ekranlardan sonra akıllı cihaz donanımına gelen en büyük yenilik olabilir. Evet, su geçirmez Experia’ların su altında fotoğraf ve video çekmesinden bahsediyorum. En azından telefonların ayırt edici özelliklerinden biri olarak su geçirmezliğinin vurgulandığını belirtmeliyim. Özellikle Experia Z2’nin suyun altında bir buçuk metreye kadar yarım saat çekim yapabilmek gibi bir iddiası mevcut.

Açar açmaz test

Tabii ki söz konusu cihazı satın alanların da telefonun kutusunu açar açmaz su altı testi yapmalarına şaşmamak gerekiyor. Ancak bana ulaşan birçok şikâyet (bazı) cihazların su altına sokuldukları an arıza yaptıkları yönünde. Yerli ve yabancı dijital kaynaklar da benzer şikâyetlerin varlığını gösteriyor. İşin ilginç tarafı bozulan cihazlar servise götürüldüğünde kullanıcı hatası nedeniyle garantinin geçersiz olduğunun söylenmesi ve “Cihaz su almış” denmesi. Bu, yatak satan bir firmanın kullanıcısına “Ama üstüne yatmışsınız efendim” diyerek sitem etmesine benziyor.
Experia Z2 su altında çekim yapmasa da harika bir telefon. Ancak mevcut ve potansiyel kullanıcılar Sony’den gelecek bir açıklamayı hak ediyor. Telefonlar su altında kullanılıyor mu? Kullanıcı hatası neleri kapsıyor? Bu köşe kendilerine tabii ki açık.

Haberin Devamı

Bunları biliyor muydunuz?

-Variety’nin araştırmasına göre Youtube ünlüleri, gençler arasında Hollywood şöhretlerine göre daha popüler.
- Apple’ın eski çalışanı Sam Sung, Apple kartvizitini ve işe giriş kartını açık artırmayla satışa çıkardı.
- Meksika’da 21 yaşındaki bir genç, tabancayla selfie pozu vermek isterken kendini vurarak öldürdü.
- Çin’de bir kişi, silahlı saldırıdan gömlek cebindeki Samsung Galaxy Mega sayesinde kurtuldu. Kurşun kolun içinden geçtikten sonra cihaza çarparak durdu.

Haftanın ürünü: Ncage

Biliyorsunuz, bilgisayarını kilitlemeden yerinden ayrılmış bir çalışma arkadaşı her türlü eşek şakasını peşin olarak kabul etmiş sayılır. İşte tam bu noktada tarayıcı Chrome eklentisi Ncage devreye giriyor. Eklentiyi yükleyip aktif hale getirdiğinizde internet sayfasındaki tüm görseller Nicholas Cage fotoğrafı haline geliyor. Eklentinin tarayıcı üzerinde herhangi bir ikonu görünmediğinden, kullanıcı da neden Facebook’ta sadece Nicholas Cage ile arkadaş olduğunu anlamaya çalışarak değerli vaktini harcıyor. Şakayı yapana şimdiden hayırlı olsun.

Yazarın Tüm Yazıları