YÖS kalktı, Türkiye’deki üniversitelere ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

YÖS kalktı, Türkiye’deki üniversitelere ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 18:13

YÖK’ün Yabancı Öğrenci Sınavı’nı (YÖS) kaldırması ve yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere sınavsız kayıt yapmasına imkan tanıması, Türkiye’deki üniversitelere kayıtlarda büyük bir artışa yol açtı.

Haberin Devamı

İzmir’de eğitim veren Yaşar Üniversitesi Uluslararası Eğitim Uzmanı Tuğba Dass, Almanya’da abitur ya da fachabitur diploması olan öğrencileri üniversitelerine kabul ettiklerini belirterek, devletin burs olanaklarının yanı sıra üniversite olarak başarıyı her zaman desteklemek amacıyla öğrencilerin akademik burslardan da yararlanabileceğini söyledi.

Türkiye’deki üniversitelerin artık eğitim kalite standartlarının Avrupa çapında kabul edildiğini belirten Tuğba Dass, “Almanya’dan gelen öğrencilerimizin diğer ülkelerden gelen öğrencilere göre daha fazla avantajları var. Öğrencilerimiz gerek Erasmus, gerekse değişim programlarıyla dünyanın diğer ülkelerindeki üniversitelerde bir ya da iki dönem okuma fırsatı buluyor. Başarılı ve lisans öğrencilerimize not ortalamalarına göre akademik burs imkanları sunuyoruz. Abitur ya da fachabitur diploması olan öğrencilerimiz internet üzerinden bize başvurarak kayıt olabiliyor. Son başvuru tarihimiz 25 Ağustos, okulumuz 22 Eylül’de açılacak” dedi.

Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Tülin Maclennan da “Diplomaların uluslararası tanınırlığı için diploma eki veriyoruz. Mezunlarımın diplomaları Avrupa’da tanınıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!