Yapay kalbiyle hayata tutundu

Güncelleme Tarihi:

Yapay kalbiyle hayata tutundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 01:14

ÇANAKKALE Ezine’ye bağlı Uluköy’de tek başına yaşamını sürdüren yapay kalpli Halil Arlı’nın (53) bir kazayla ortaya çıkan yaşam öyküsü acı veriyor.

Haberin Devamı

21 Temmuz’da Ezine’den Geyikli yönüne giden Önder Cengiz (41) yönetimindeki otomobil, U.R. (17) idaresindeki motosiklete vurmuş, çarpmanın şiddetiyle asfalta fırlayan U.R. ile arkasındaki annesi Serpil Rakak ve boynuna asılı olarak taşıdığı yapay kalple yaşayan yakını Halil Arlı yaralanmıştı. Arlı, kaza anında yapay kalbini sımsıkı tutarak hayatta kalmayı başarmıştı. 2.5 yıl önce 10 senelik eşini kendisini aldatırken yakaladığında kalp krizi geçirdiğini belirten Halil Arlı, o zaman Çorlu’da fırıncılık yaptığını söyledi. Arlı, yaşadığı bu olayın ardından Çorlu Devlet Hastanesi’nde doktorlar tarafından yeniden yaşama döndürüldü.

‘Kuru ekmeğe muhtacım’
Eşini 3 çocuğunun hatırı için affettiğini anlatan Halil Arlı, “6 ay sonra eşimi bir kez daha beni aldatırken yakaladım ve ikinci kez kalp krizi geçirdim. Bu kez Ege Üniversitesi’ne sevk edildim. Burada 1 yıl önce yapay kalp takıldı” dedi. Eşini terk eden ve çocuklarını da evlatlık veren Arlı’yı hayatta tutan bir tek yapay kalbi kaldı. Çalışamayan ve maddi durumu iyi olmayan Halil Arlı’ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın bakıcı parası ödediği yeğeni Serpil Rakak bakmaya başladı. Hiçbir geliri olmadığı için çoğu zaman yiyecek ekmeğe dahi muhtaç kaldığını anlatan Arlı, “Bağ-Kur’a 50 bin lira borcum var. Bu nedenle emekli de olamadım. Geceleri yapay kalbimin pillerini şarj ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!