Her günü yeni bir başlangıç

Haberin Devamı

HANİ bazı insanlar vardır. Çocukluktan itibaren öne çıkan özellikleri onların gelecekte seçecekleri mesleklere ilişkin size önemli ipuçları verir. MG Sigorta’nın kurucusu Kutan Güneren de böyle bir isim. Sohbetimizde bahsettiği ayrıntıyı bir hayvansever olarak burada başa taşımak durumunda olduğumu hissediyorum. Güneren henüz 11 yaşında bir çocukken Boxer cinsi köpeği Topsi’yi sigortalatarak Türkiye’de bir ilke imza atmış, gazetelere haber olmuş. Sigortacı olmak çocukluk hayali olmasa da kurduğu MG Sigorta’yla bugün özellikle seyahat ve seyahat sağlık sigortaları alanında farkındalık yaratmayı ve toplumsal bilinci artırmayı hedefliyor. Spor onun vazgeçilmezi. Çok güçlü bir damak zevki olduğunu söyleyebilirim. Çay tiryakisi. Kayak yapmayı seviyor. Plak, gözlük ve saate de özel merakı var.

Haberin Devamı

Her günü yeni bir başlangıç

OTOMOBİL
Arabalarla çok ilgili değilim

* İlk arabam beyaz bir Broadway’di. Şu an yine beyaz Corsa’m var. Otomobille çok ilgili değilim. Önemli olan beni bir yerden bir yere götürmesi. Sakin ve dikkatli bir sürücüyüm, kurallara uyarım. Araba alırken dikkat ettiğim temel unsur güvenli olması. Bununla birlikte işim gereği sürekli telefon görüşmesi yaptığım için teknolojiye uyumlu araçları seviyorum.

BESLENME
Gerçek bir çay tiryakisiyim

* Kahvaltı yapmadan çıkmam. Yumurta ve zeytin iki olmazsa olmazım. Bununla birlikte gerçek bir çay tiryakisiyim. Farklı çay çeşitlerini hazırlayıp içmeyi severim. Öğlenleri sebze ve zeytinyağlıları tercih ederim. 15.30’da enerjimi toplamak için bir şeyler atıştırırım. Akşamları et ve sebze ağırlıklı beslenirim. Haftanın 2 günü ise mutlaka balık tüketirim. En sevdiğim yemekler zeytinyağlı fasulye, taskebabı, fener şiş ve nuar.

MEKAN
Sessiz olması ilk sırada gelir

* İzmir’de Sakız Restoran, Balık Pişiricisi Veli Usta, House Cafe, Floryalı ve Çeşme Ferdi Baba en çok gittiğim mekanlar arasında. İstanbul’da Şenol Kolcuoğlu, Suadiye Miller, Nusr-et ve Mia mutlaka uğradığım yerler. Bir mekanda aradığım en temel özellik sessizlik. Bununla birlikte mutfak ve servis kalitesi de önemli.

Haberin Devamı

Her günü yeni bir başlangıç

SPOR
Sporsuz hayat düşünemiyorum

* Lise yıllarında Fenerbahçe’de basketbol oynadım, Galatasaray’da yüzdüm. Yüzmeye başladıktan 1.5 yıl sonra ayağım kırıldı, yarıda bırakmak zorunda kaldım. Şu an haftada 3-4 gün salona gidiyorum. Kışları kayak yapıyorum. Sporsuz hayat düşünemiyorum. Galatasaray’ı tutuyorum. Renklerinden dolayı Göztepe’ye de sempatim var.

TATİL
Karadeniz benim için çok özel

* İş yoğunluğundan planlı ve uzun bir tatil yapamıyorum. Ancak yazın sonuna doğru işler rutine girdiğinde birkaç günlüğüne çıkabiliyorum. Çandarlı’yı seviyorum. Karadeniz de benim için çok özel. Kışın ise Erzurum, Bursa ve İzmit’i tercih ediyorum.

HOBİ
Zengin plak koleksiyonum var

Haberin Devamı

* Müzik dinlemeyi seviyorum. Zengin plak koleksiyonum var. Saate de meraklıyım. Kızımla zaman geçirmek çok önemli. Bahçede bitkilerle uğraşmak da keyif veriyor.

KARİYER
İnsan ilişkilerinde iyiyim

* İlkokulu İstanbul’da İlhami Ahmet Örnekal’da, ortaokul ve liseyi ise Fenerbahçe’de okudum. Liseyi yarım dönem erken bitirdim ve hemen iş hayatına atıldım. Sigortacılıkla tanışmam da o dönemde başladı. Küçüklüğümden beri insan ilişkilerinde başarılı olduğum için kısa sürede işe adapte oldum. Okurken bir yandan da Anadolu Üniversitesi’ne kayıt oldum. Okul maceram 2 yıl sürdü. İş daha cazip geldi ve okulu bıraktım. İstanbul’da uzun yıllar grup yönetmeni olarak çalıştım. 2006’da İzmir’e taşındım, burada da bir süre özel sigorta şirketlerinde çalıştım, şartlar olgunlaştıktan sonra 2012’de MG Sigorta’yı kurdum.

Haberin Devamı

Her günü yeni bir başlangıç

GÜNE BAŞLANGIÇ
Planlı, programlı yaşarım

* En geç 23.00’te yatar, 05.30’da kalkarım. 08.30’da işte olurum. Planlı ve programlı yaşayan biriyim. Uyandığımda o gün yapacaklarım bir gün önceden hazırdır.

MODA
Gözlük ve saatsiz yapamam

* Spor giyimi tercih ettiğimi söyleyebilirim. Canlı renkler her zaman ilgimi çeker. Kıyafetle birlikte gözlük ve saat de benim için önem taşır.

TEKNOLOJİ
Yavaşa tahammülüm yok

* İşimden dolayı teknolojik ürünlerde benim için hız çok önemli. Yavaş çalışan hiçbir alete tahammülüm yok. Son çıkandan çok, işimi en çabuk çözen makbulümdür.

Her günü yeni bir başlangıç

SEVİMLİ DOSTLAR
Türkiye’nin ilk sigortalı köpeği

* 1990’da Boxer cinsi ‘Topsi’ adlı köpeğim vardı. Türkiye’de sigorta yapılan ilk köpek olduğu için haber olmuştu. Şu an sitede yaşadığım için bir hayvanım yok.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ
Her gün yeni bir başlangıçtır. Bunu her sabah kendime hatırlatırım. Kararlı bir yapım var, riski göze alırım, haklı çıkınca da mutlu olurum.

KİMDİR?
Adı: Kutan Güneren
Doğum yeri ve tarihi: İstanbul, 1979
İşi: MG Sigorta’nın kurucusu
Burcu: Koç, yükseleni akrep
Medeni durumu: Yasemin Güneren’le evli. Arsen adında bir kızı var

Yazarın Tüm Yazıları