YÖS kalktı, yurtdışından başvurular arttı

Güncelleme Tarihi:

YÖS kalktı, yurtdışından başvurular arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 16:25

YÖS sınavının kalkması ve üniversitelerin Avrupalı öğrencilere sınavsız kayıt imkanı sunması Türkiye’deki üniversitelere yapılan başvuruları arttırdı. Uluslar arası Eğitim Uzmanı Tuğba Dass, Türkiye’deki üniversitelerin eğitim standartlarının Avrupa standartlarına eriştiğini ve alınan diplomalarının Uluslar arası geçerliliği olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

YÖK’ün merkezi Yabancı Öğrenci Sınavı’nı (YÖS) kaldırılması ve yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere sınavsız kayıt yapmasına imkan tanıması bu yıl Türkiye’deki üniversitelere kayıtlarda büyük bir artış yaşanmasına neden oluyor. Türkiye’deki vakıf üniversiteleri de Almanya başta olmak üzere Avrupa’dan gelen öğrencilerin kaliteli bir orta öğretim almalarından dolayı başarı oranlarının yüksek olmasından dolayı tanıtım faaliyetlerini hızlandırdı. İzmir’de eğitim veren Yaşar Üniversitesi Uluslararası Eğitim Uzmanı Tuğba Dass, Almanya’da Abitur ya da Fachabitur diploması olan öğrencileri üniversitelerine kabul ettiklerini belirterek, devletin burs olanaklarının yanı sıra üniversite olarak başarıyı her zaman desteklemek amacıyla öğrencilerin akademik burslardan da yararlanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’deki üniversitelerin kalitesi arttı

Türkiye’deki üniversitelerin artık eğitim kalite standartlarının Avrupa çapında kabul edildiğini belirten Tuğba Dass, şöyle konuştu:
"Avrupa’dan gelecek öğrencileri öncelikle kaliteli bir eğitim ve İzmir’in kültürüyle güzel bir yaşam bekliyor. Avrupa’daki öğrencilerin Türkiye’deki üniversitelere ilgilerinin artmasını eğitim kalitesinin artmış olması, Türkiye’nin ekonomik durumunun da sürekli gelişmesi, Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin artık Avrupa standartlarında olmaları olarak sıralayabiliriz. Almanya’dan gelen öğrencilerimizin diğer ülkelerden gelen öğrencilere göre daha fazla avantajları var ve bizim öğrencilerimize de katkı sağlıyorlar. Öğrencilerimiz gerek Erasmus, gerekse değişim programlarıyla dünyanın diğer ülkelerindeki üniversitelerde bir ya da iki dönem okuma fırsatı buluyorlar. Başarılı ve lisans öğrencilerimize not ortalamalarına göre akademik burs imkanları sunuyoruz. Abitur ya da Fachabitur diploması olan öğrencilerimiz internet üzerinden bize başvurarak kayıt olabiliyorlar. Son başvuru tarihimiz 25 Ağustos, okulumuz 22 Eylül’de açılacaktır, o yüzden başvuracak öğrencilerin ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz."

Haberin Devamı

Diplomaların uluslararası tanınırlığı var

2001 yılında kurulan bir vakıf üniversitesi olan Yaşar Üniversitesi hakkında bilgi veren Uluslar arası İlişkiler Ofisi’nden Tülin Maclennan ise şunları söyledi:
"Uluslararası bir kent üniversitesi yolunda ilerleyen üniversitemizin 7 fakültesi mevcut. Bunların arasında iletişim, mühendislik, hukuk, sanat ve tasarım fakülteleri mevcuttur. Aktif olarak İngilizce eğitim vermekteyiz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik fakültesi ve Alman öğrenciler tarafından özellikle Hukuk Fakültesi rağbet görüyor. Üniversite boyunca öğrencinin aktif olması için onları yönlendiriyoruz, staj imkanı sunuyoruz. Öğrencilerin diplomalarının Uluslar arası tanınırlığı için diploma eki veriyoruz, akredite olmuş bir üniversiteyiz o yüzden mezun olan öğrencilerimizin diplomaları Avrupa’da tanınıyor. İzmir 9 üniversiteyi barındıran bir şehir ve öğrencilerin hem eğitim hem sosyal hayatlarını rahatça yürütebilecekleri bir şehir olma özelliğini taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!