'Hiçbir zaman bunu başaramadılar'

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir zaman bunu başaramadılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 16:20

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de halka seslendi.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Biz milletin partisiyiz, bize milletten başka kimse istikamet çizemez dedik. Danıştay’a saldırı yapıp gözdağı vermek istediler, bildiri yayınladılar. Hukuku çiğnediler, öyleyse hodri meydan dedik. önce seçim kararı aldık. 22 temmuz’da milletim yüzde 47 ile bizim arkamızda olduğunu gösterdi. Seçimin ardından TBMM’ye geldik. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini başlattık. Abdullah Gül kardeşimi cumhurbaşkanı seçtik. Türkiye için kaos sebebi olan cumhurbaşkanlığı seçimi parlamentodan alalım millete verelim dedik. Bunun kararını çıkardık. Millet ne dedi? Yüzde 69 oy oranıyla vekiller değil biz seçeceğiz dedi. Ona da itiraz ettiler. Anayasa değişikliği dönemin cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Biz kararımızda ısrar edince mesele işte o zaman halk oylamasında kaldı. Onu aşamadılar.

Haberin Devamı

Sayın Abdullah Gül ile son derece uyumlu başarılı bir dönemi yaşadık. Tabi bu süreci hazmedemeyenler devamlı nifak tohumlarını ektiler. Ülkemiz için devletimiz için yaptıklarımızdan dolayı hep fitne sokmaya çalıştılar. Bunlardan bir tanesi de Bahçeli. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok seviyor biliyor musunuz? Acaba bu araya nasıl fitne atabilirim… “Tesadüfen başbakanlığa gelmişsin orada dur işte” diyor. Sana milletin bırakın bu makamları hala yüzde 13’te kaldın. Sende bir defa yüz olsa, 15 yıldır o koltukta oturuyorsun, çeker gidersin ben bu işi başaramadım. Ama bunu yapacak irade sende yok. Kaç kere bu meydanlardan söyledim. Eğer birinci parti olmazsak ben çekileceğim dedim.

Baykal sen gidecek misin dedim, hayır. Kılıçdaroğlu sen gidecek misin dedim, hayır. Bahçeli sen gidecek misin dedim, hayır. Onlar bu yola başarılı olmak için çıkmıyorlar ki. Sadece koltukta oturmak için çıkıyorlar. Birileri pusuya yattılar. Partimiz içinde nifak çıksın diye çok uğraştılar. Allah’a hamd olsun hiçbir zaman bunu başaramadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!