İş Bankası’ndan yılın ilk yarısında 1 milyar 645 milyon TL net kâr

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası’ndan yılın ilk yarısında 1 milyar 645 milyon TL net kâr
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 01:02

Yılın ilk altı ayında Türkiye İş Bankası’nın aktif toplamı yılsonuna göre yüzde 4,3 artarak 219,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Bankanın özkaynak büyüklüğü 25,9 milyar TL seviyesine ulaşırken, yılın ilk yarısındaki net dönem kârı 1 milyar 645 milyon TL oldu.

Haberin Devamı

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali yılın ilk yarısında alınan sonuçlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Yılın ikinci çeyreğinde de istikrarlı bir şekilde büyüyen İş Bankası, 219,6 milyar TL’ye yükselen aktif toplamı ve 25,9 milyar TL’ye ulaşan özkaynak büyüklüğü ile özel bankalar arasındaki liderliğini pekiştirmiştir. 2014 yılının ilk altı ayında yüzde 3,0 oranında büyüyen ve yüzde 72’sini ticari kredilerin oluşturduğu 139,3 milyar TL tutarındaki nakdi kredi portföyü ile 40,5 milyar TL tutarındaki gayri nakdi kredileri dikkate alındığında, toplam kredi hacmi 180 milyar TL’ye ulaşan İş Bankası, ülke ekonomisine en büyük kredi desteğini sağlayan banka konumundadır” dedi.

Kaynakların verimli ve doğru tahsisine azami önemi gösteren İş Bankası, sürdürülebilir ve sorunsuz büyüme politikasının olumlu sonuçlarını cari dönemde de almaya devam etti. Yılın ikinci çeyreğinde sorunlu kredi oluşumu azalan İş Bankası’nın takipteki krediler oranı yüzde 1,6 seviyesinde gerçekleşerek, önceki dönemlerde olduğu gibi sektör ortalamasının oldukça altında kaldı.

Haberin Devamı

BANKAMATİK SAYISI 6 BİNE YAKLAŞTI

Özel bankalar arasında en geniş şube ağına sahip olan İş Bankası, 2014 yılının ikinci çeyreğinde 22 yeni şube açarak hizmet ağını genişletmeye devam etti. Diğer taraftan İş Bankası, şube dışı dağıtım kanalları alanında da yenilikçi uygulamalarını sürdürdü ve Bankamatik, internet şubesi, çağrı merkezi ve mobil bankacılık gibi alternatif dağıtım kanallarından gerçekleştirilen işlemlerin bankanın toplam işlem sayısına oranı yüzde 82 seviyesine ulaştı. Türkiye’nin en geniş ATM ağına sahip olan İş Bankası’nın Bankamatik sayısı yılın ilk yarısı itibarıyla, 5.909 adede ulaştı.

İş Bankası’nın çok kanallı ve yaygın hizmet ağı ile desteklenen toplam mevduat hacmi, önceki yılsonuna göre yüzde 3,5 oranında artarak 125,3 milyar TL seviyesine ulaştı. İş Bankası, cari dönemde de toplam mevduatın yanı sıra, Türk Lirası, yabancı para, tasarruf mevduatı ve vadesiz mevduat büyüklüğü bakımdan özel bankalar arasındaki liderliğini korudu.

Haberin Devamı

Diğer taraftan İş Bankası yılın ilk yarısında gerek yurt içi, gerekse uluslararası piyasalarda toplam 8,3 milyar TL menkul kıymet ihracı gerçekleştirerek, kaynak yapısını çeşitlendirmeye ve uygun maliyetli fon sağlamaya devam etti. İş Bankası ayrıca, 2014’ün ikinci çeyreğinde, 15 ülkeden 41 finansal kuruluşun katılımıyla, iki farklı dilimde 1,3 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi temin etti ve geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’ün üzerinde bir yenilenme oranı sağlayarak uluslararası piyasalarda kendisine duyulan güveni tescilledi.

İş Bankası, The Banker dergisinin her yıl yayınladığı, ana sermaye büyüklüğüne göre oluşturulan “Dünyanın En Büyük 1000 Bankası” listesinde, en üst sırada yer alan Türk bankası olmayı sürdürerek bu yıl da 118. sırada yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!