Susam seçim turunda

Güncelleme Tarihi:

Susam seçim turunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:27

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir'in ilçelerinde sivil toplum kurumuşlarını ve esnafı ziyaret ederek çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

Haberin Devamı

İhsanoğlu'nun bir partinin değil Milletin adayı olduğunu öne süren Susam, "İlk kez vatandaş tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanımız olacak. Göreve geldiğinde 'Her şeyi ben yöneteceğim' demeyecek, demokrasiyi içine sindirmiş, parlamenter sisteme ve güçler ayrılığı prensibine inancı olan bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyoruz. Başbakan'ın 12 yıl süren iktidarında giderek otoriterleşen bir yapısı bulunuyor. Gerginliği, öfkeyi, bizden-sizden ayrımını körükleyen bir lisanı hakim kılıyor. Ülkeyi etnik ya da mezhepsel temelde ayrıştırmaktan çekinmiyor. Bunun toplumda yarattığı tahribatı önemsemiyor. Başbakan iken bunları yapan, Cumhurbaşkanı olup, devleti temsil eden bir noktaya geldiğinde neler yapar" diye konuştu.

İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı niteliklerine sahip olduğunu söyleyen CHP'li Susam, "Ekmeleddin İhsanoğlu dürüst ve saygın bir bilim adamı. Diğer yandan uluslar arası toplumda tanınan, İslam Kalkınma Örgütü'nün Genel Sekreterliği görevine kadar yükselmiş başarılı bir siyasetçi. Muhafazakar bir aile yetişen, dini duyarlılıkları üst seviyede olan ancak modern, Cumhuriyet değerlerini içine sindirmiş, kadın haklarına inanan, gençlerin siyasal ve toplumsal yaşamda daha aktif olması gerektiğini savunan bir kişi. Türkiye'nin özlediği uzlaşmayı sağlayacak, toplumu kucaklayacak, ona önderlik yapacak bir aday. Bir partinin değil, oyları toplandığında ülkenin yarıdan fazlasını temsil eden bir çatının adayı. Bu nedenle 10 Ağustos'ta seçileceğine, sonrasında da başarılı bir Cumhurbaşkanlığı yapacağına inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!