Unutulmaz futbolcu lakapları

Güncelleme Tarihi:

Unutulmaz futbolcu lakapları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 11:53

Trabzonspor’un yeni transferi Cardozo’nun lakabı “baston” ile karşılanması, futbolcuların takma adlarını yeniden gündeme getirdi. “Sniper”, “Örümcek”, “Reis” ve “Cam Adam”, dikkati çeken lakaplar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Futbolculara yetenekleri, yapmış oldukları hareketleri ya da fiziki yapılarından dolayı takılan lakaplar, zamanla isimlerinin önüne geçiyor.

Bunun en güzel örneği Trabzon Havalimanı’nda Cardozo’yu karşılama töreninde yaşandı. Benfica’dan transfer edilen Cardozo’ya büyük sevgi gösterinde bulunan bordo-mavili taraftarlar, fiziksel özelliğinden dolayı “Büyük Baston” takma adıyla tanınan futbolcuya baston hediye etti.

Özel uçakla Trabzon’a gelen Cardozo’yu karşılaşma töreninde yaşanan bu ilginç olay futbolcuların lakaplarını da yeniden hatırlattı.

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Sniper”

Galatasaray’ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder, takma adını etkili ve isabetli şutlarından alıyor. Uzak mesafeden attığı gollerle dikkati çeken Sneijder, “Sniper” lakabıyla tanınıyor.

Haberin Devamı

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Örümcek”

Fenerbahçe’nin orta sahadaki en önemli oyuncularından Mehmet Topal ise mücadeleci ve dinamik oyununa uygun olarak “Örümcek” takma ismiyle biliniyor.

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Cam Adam”

Galatasaray’da teknik direktör Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılan oyuncular arasında yer alan Gökhan Zan, sık sık sakatlık yaşaması nedeniyle taraftarlar tarafından “Cam Adam” olarak anılıyor.

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Kadıköy Panteri”

Beşiktaş’ın 17 Nisan 2005’te Fenerbahçe’yi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 4-3 yendiği maçta Oscar Cordoba’nın kırmızı kart görmesiyle siyah-beyazlı takımın kalesini koruyan Rumen golcü Daniel Gabriel Pancu, bir daha unutamayacağı takma ismiyle tanıştı. Fenerbahçe’nin uzaktan şutlarına geçit vermeyen Pancu, bu maçtan sonra futbol camiasında “Kadıköy Panteri” olarak anılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Şeytan”

Fenerbahçe’nin 1990’lı yıllardaki en önemli futbolcularından Rıdvan Dilmen’e ise Muğlaspor’da oynadığı dönemde kıvraklığı, çabukluğu ve kurnazlığı nedeniyle o dönemki teknik direktörü Kemal Dirikan tarafından “Şeytan” lakabı takıldı.

Unutulmaz futbolcu lakapları

“Reis”

Uzun yıllardır altyapısından yetiştiği Galatasaray’da top koşturan Sabri Sarıoğlu, yeni teknik direktör Cesare Prandelli tarafından kadro dışı bırakılmasına rağmen saha içindeki azmi ve hırsı nedeniyle taraftarlar tarafından “Reis” takma adıyla çağrılıyor.

Lakaplarıyla öne çıkan diğer futbolcular ise şöyle:

Haberin Devamı

Futbolcu Lakabı
Fernando Torres-Kasırga
Carles PuyoL-Demir Adam
Lionel Messi-Pire
Franck Ribery-Yaralı Yüz
Luis Suarez-Tavşan
Gianluigi Buffon-Süpermen
Fabio Cannavaro-Berlin Duvarı
Diego Godin-Firavun
Radamel Falcao-Kaplan
Pavel Nedved-Duracell
Sergio Aguero-Kun
Rıza Çalımbay-Atom Karınca
Gheorghe Hagi-Karpatların Maradonası
Mario Jardel-Süper Mario
Mateja Kezman-Batman
Mehmet Özdilek-Şifo
Metin Tekin-Sarı Fırtına
Feyyaz Uçar-Kibar Feyzo
Turgay Şeren-Berlin Panteri
Recep Çetin-Takoz
İsmail Kartal-Arap
Javier Zanetti-Traktör
Harry Kewell-Oz Büyücüsü
Pele-Siyah İnci
Zico-Beyaz Pele
Johan Cruyff-Sarı Fare
Socrates-Doktor
Eusebio-Kara Panter
Bülent Uygun-Asker
İbrahim Üzülmez-Deli İbrahim
Franz Beckenbauer-İmparator
Basri Dirimlili-Mehmetçik
Can Bartu-Sinyor
Hasan Şengün-Dobi Hasan
Rigobert Song-Büyük Şef

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!