YURT HABERLERİ

Güncelleme Tarihi:

YURT HABERLERİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 11:34

Hürriyet Avrupa artık sizlere Türkiye'den haberler iletiyor.İşte Türkiye'de il il olan olaylardan seçtiklerimiz:

Haberin Devamı

YALOVA
TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI
Yalova-İzmit Karayolu’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir restoranın bahçe duvarına çarpan otomobilin sürücüsü 39 yaşındaki Muzaffer Albeni ile çocuğu 1.5 aylık Eymen Albeni yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.

ŞANLIURFA
ATATÜRK BARAJINA GİREN 3 ÇOCUK BOĞULDU
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde serinlemek için Atatürk Baraj gölüne giren 9 yaşındaki Rahime Aslan, 18 yaşındaki ablası Sema Aslan ile 11 yaşındaki kuzenleri Mehmet Emin Kahraman boğularak yaşamını yitirdi.

MANİSA
RÜZGAR ÜZÜM BAĞLARINA ZARAR VERDİ
Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde, etkili olan rüzgar yaklaşık 50 dönüm üzüm bağına zarar verdi. Çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu belirtti.

DÜZCE
EMNİYET ŞERİDİNDEKİ KAMYONA ÇARPTI: 1 YARALI
DÜZCE'de, yem yüklü kamyon emniyet şeridinde duran kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan yem yüklü kamyon şarampole yuvarlanırken, yaralanan sürücü tedavi altına alındı.

DENİZLİ
BELEDİYE OTOBÜSÜ SERVİS MİDİBÜSÜNE ÇARPTI: 20 YARALI
DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünün servis minibüsüne arkadan çarpması sonucu 20 kişi yaralandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların çoğu taburcu edilirken, tedavisi süren 3 kişinin de sağlık durumunu iyi olduğu belirtildi.

ÇANKIRI
ÇANKIRI'DA KAMYONET ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 2 ÖLÜ
ÇANKIRI'nın Atkaracalar İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü.
D-100 karayolunda İstanbul yönüne seyir halinde bulunan Kazım Kirman yönetimindeki 39 TH 214 plakalı kamyonet, bu sabaha karşı Atkaracalar İlçesi Susuz Köyü yakınlarında iddiaya göre aynı yönde seyreden bir kamyonun sıkıştırması soncu şarampole yuvarlandı. Kazada kamyon şoförü Kazım Kirman olay yerinde, yanında bulunan Hatip Kirman ise kaldırıldığı Atkaracalar Devlet Hastanesi'nde Yaşamını yitirdi.

ANTALYA
MANAVGAT'TA TRAFİK KAZASINDA 1 ÖLÜ
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Karacalar Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Ali Kiraz'ın kullandığı 07 LFV 78 plakalı otomobil, Manavgat-Alanya D-400 karayolunda seyir halindeyken yoldan çıkıp kenardaki duvara çarptı. Olay yerinde hayatını kaybeden Kiraz'ın Kızılağaç turizm bölgesindeki bir otelde çalıştığı, hamile eşini doktor kontrolüne götürdükten sonra evine bırakıp, çalışmak üzere otele gitmekte olduğu belirtildi.

MUĞLA
OTOMOBİLLE ŞARAMPOLE UÇTU BURNU BİLE KANAMADI
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün yönetimindeki otomobil, 20 metreden şarampole uçtu. Emniyet kemeri takılı sürücü, kazadan şans eseri burnu bile kanamadan kurtuldu.

KOCAELİ
KAZADA ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ
KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde dün akşam hatalı sollama nedeniyle meydana geldiği iddia edilen ve 2 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı kazada, hastanede tedavileri devam eden 10 yaşındaki Zeynep Aydın ile 3 yaşındaki Emirhan Sağlam da sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Böylece kazada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

KONYA
KAYIBİRADERİNİ SOKAK ORTASINDA VURDU
KONYA'da 51 yaşındaki Hikmet İlhan, iddiaya göre çocuklarının kavgası yüzünden aralarında daha önceden husumet bulunan 26 yaşındaki kayınbiraderi Burak Battal'ı sokak ortasında tüfekle bacağından vurdu. Yaralı Battal, ambulansla Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, kaçan İlhan da sığındığı özel bir hastanede polis tarafından gözaltına alındı.

KARS
4 YAŞINDAKİ MURAT'IN YAKTIĞI EV YENİLENDİ
Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Tepeköy'de geçtiğimiz 16 Şubat günü çıkan yagında evi yanan ve 4 yaşındaki oğlu yanarak can veren Kurtbaş ailesine Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın girişimleriyle yeni ev yaptırıldı. İstanbul'daki bir kuyumcunun katkılarıyla evi ve eşyaları yenilenen Bülent Kurtbaş, "Oğlum Mustafa kibritle oynarken yangın çıktı. Hem evimiz yandı hem de Mustafa'yı kaybettik. Bizlere destek verenlere minnet ve şükran duyuyoruz" dedi.

İZMİR
İKİ KADIN ÇAPRAZ NAKİLLE EŞLERİNE HAYAT VERDİ
İZMİR Kent Hastanesi'nde, gönüllü donör olan 40 yaşındaki Nurten Saraçoğlu ile 38 yaşındaki Gülfer Karapınar, birer böbreklerini vererek, birbirlerinin eşlerinin hayata tutunmasını sağladı. Yapılan çapraz nakille 41 yaşındaki Ali Karapınar ve 42 yaşındaki Mehmet Saraçoğlu hayata bağlanırken, iki kadın da kocalarının sağlıklarına kavuşmasının sevincini yaşadı.

OSMANİYE
SANAYİCİ İŞÇİ, İŞSİZ İŞ BULAMIYOR
OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, resmi kayıtlara göre, Osmaniye’de yüzde 10’lara düşen işsizliğin son dönemde yüzde 14’e çıktığını belirterek, "Diğer yandan Osmaniye’deki yatırımcılarımız asgari ücretle ve sigortalı olarak çalıştıracakları işçi arıyorlar ve bulamadıklarını ifade ediyorlar" dedi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2014 yılı ağustos ayı toplantısında söz alan Vali Oduncu "Bir yanda işsizlik var diğer yanda da çalıştıracak işçi bulamayan sanayici var. Öncelikle bunun nedenini iyi analiz etmemiz ve daha sonrasında da bu sorunun çözümünü bulmamız gerekiyor. Bu toplantıda, bu husus üzerinde durmayı ve kurul üyelerimizin fikirlerini almayı arzu ediyorum. Bu önemli bir sorun ve mutlaka çözülmesi gerekiyor" diye konuştu.

HATAY
SAMANDAĞ'IN YENİ GİRİŞİMCİLERİ
HATAY’ın Samandağ ilçesinde, Samandağ Belediyesi’nin katkılarıyla KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu bitirenlere törenle sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bölge insanının çalışkan, üretken ve cesur olduğunu söyledi. Nehir "Başardığımız her işin sonunda hedefe ulaştığımız her son adımda çok mutlu oluyoruz, bundan emin olun. Bu mutluluklardan biri de tamamladığımız eğitimin sertifikalarını dağıttıklarımız bu andır" dedi.

ADANA
ANTİK TİYATRONUN BASAMAKLARI GÖRÜNDÜ
ADANA’nın Karataş ilçesindeki Magarsus Antik Kenti’nde yürütülen çalışmalarda önemli arkeolojik buluntulara ulaşılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Karataş’da yapılan arkeolojik kazılar ile Magarsus Antik Kenti’nin kalıntılarına her gün biraz daha yaklaşıldığı belirtildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı arkeologların çalışmaları ile Antik Kentin Tiyatrosunda geçen yıl başlatılan kazılarda tiyatronun basamaklarının büyük bölümünün açığa çıkarıldığı kaydedildi.

ADANA
KARATAŞ FESTİVALE HAZIR
ADANA’nın Karataş ilçesinde 11 Ağustos’ta yapılacak festival hazırlıklarında sona gelindi. Bu yıl ilki organize edilen Büyük İskender Festivali’nin ilçe halkı ile tatilcilere keyifli günler yaşatacağını belirten, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, festivalin bölgenin tanıtımına da katkısı olacağını söyledi. Ünal, 11 Ağustos’da başlayıp 16 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlikte Ferhat Göçer’in yanı sıra İrem Demirci, Güler Dumar, Özkan Can, Neval Mercan ve Binay Koçak’ın konser vereceğini kaydetti. Ünal festival etkinliklerine tüm Adanalıları davet etti.

MERSİN
TOROSLAR'A OLİMPİK HAVUZ
MERSİN’de merkez Toroslar Belediyesi’nce, Çukurova Mahallesi’nde olimpik yüzme havuzu yaptırılıyor. 18 bin metrekare alanda 50mx25m ölçülerinde inşa edilen havuzla ilgili bilgi veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yüzme branşında başarılı sporcular yetiştireceklerine inandıklarını söyledi.

ADIYAMAN
2 KAZA: 9 YARALI
ADIYAMAN’ın Kahta ve Sincik ilçelerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 9 kişi yaralandı. İlk kazada Aysel Yıldırım, Aynur Demiral, Kıymet Yıldırım, Gamze Yıldırım, Yıldıray Yıldırım, Mehmet Yıldırım ve Remzi Yıldırım yaralandı.
Diğer kaza ise sürücü Mehmet Uçar ile otomobildeki Arif Genç yaralandı. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi’ne götürülep tedaviye alındı. Her iki kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HATAY:
ORMAN YANGINI
HATAY’ın merkez Antakya İlçesi’nde meydana gelen orman yangınında 5 hektarlık bozuk kızılçam ormanı ve makilik alan kül oldu.

KIRIKKALE
KAÇAK SİGARA OPERASYONU
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak sigara sevkıyatı yapılacağı ihbarı üzerine Balışeyh ilçesi Işıklı kavşağında bir minibüsü durdurdu. Araçta yapılan aramada, 44 bin 70 paket kaçak sigara ele geçirildi.

AYDIN
AYDINSPOR 1923'TE İSTİFA
Spor Toto 2. Lig takımlarından Aydınspor 1923'ün yönetim kurulu üyelerinden dokuzunun istifa kararı aldıkları bildirildi.
Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinden Yüksel Macaroğlu, kendisinin de aralarında yer aldığı kulübün 9 yönetim kurulu üyesinin istifa kararı aldığını açıkladı.
Kulübe destek sözü aldıklarını ve destek gelmemesi durumunda göreve devam etmeyeceklerini daha önce dile getirdiklerini bildiren Macaroğlu, kulübün son dönemde yine maddi sıkıntılarıyla gündemde olduğunu belirtti.

YOZGAT
OTOMOBİL SULAMA KANALINA DÜŞTÜ: 3 ÖLÜ, 4 YARALI
Yerköy ilçesinde, bir otomobil sulama kanalına düştü. Kazada, Ferhat (33), Ömer (81) ve Hatun Arslan (62) hayatını kaybederken, sürücü ile Sultan (27), Aleyna Hatun (7) ve Esma Arslan (3) ise ağır yaralandı.

ANKARA
ORGANİK HAYVANCILIĞA DESTEK
Yetiştiricilere, anaç sığır, manda için 150 lira, buzağı için 50 lira, anaç koyun, keçi için 10 lira organik hayvancılık destekleme ödemesi yapılacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Organik Hayvancılık Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!