Podyumlara yeni büyücü geldi

Güncelleme Tarihi:

Podyumlara yeni büyücü geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:21

Marc Jacobs’ın 16 yıllık tahtını devralan tasarımcı Nicolas Ghesquiere’in ilk koleksiyonu 2014-2015 sonbahar-kış sezonunda tüketiciyle buluşacak. Geçen yıl yapılan defile sonrası büyük beğeni toplayan koleksiyonun imaj çekimlerinde bir ilk gerçekleşti.

Haberin Devamı

Uluslararası üne sahip üç fotoğrafçı Annie Leibovitz, Jürgen Teller ve Bruce Weber güçlerini birleştirdi. Yıldız fotoğrafçılarının görüntülediği isimler arasında ‘Nymphomaniac’ filmi ile yıldızı parlayan Charlotte Gainsbourg da var.

1854’ten beri moda ne yöne giderse gitsin büyülü kalan ve hep arzu edilen Louis Vuitton yepyeni bir sayfa açıyor; markanın kadın koleksiyonlarını artık Nicolas Ghesquiere hazırlıyor. 2014/15 sonbahar-kış koleksiyonuyla Louis Vuitton’a merhaba diyen Ghesquiere, tüm moda otoritelerinden yüksek puan aldı. Moda dergilerinin en önemli sayısı olan ve sezon açılışına denk gelen eylül dergilerinden şu ana dek yayımlananların birçoğunda Louis Vuitton koleksiyonunun kapakta yer alması tesadüf değil.

Podyumlara yeni büyücü geldi

Efsane fotoğrafçı Annie Leibovitz, oyuncu Charlotte Gainsbourg’u New York’ta görüntüledi.

Haberin Devamı


Ghesquiere, defilesini alışıldık Louis Vuitton defilelerindeki iddialı şovların aksine oldukça yalın bir şekilde ve gün ışığının altında gerçekleştirdi. Beklentilerin yüksek olduğu ilk şovunda konuklara verilen mektupta, heyecanını “Bu gurur verici bir miras... Zamansızlık arzusu... Zaten her tasarımcı zamansız parçalar tasarlamak istemez mi? Marc Jacobs’ı selamlıyor ve de onun mirasını tüm kalbimle en güzel şekilde taşıyabilmeyi umut ediyorum” cümleleriyle paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Podyumlara yeni büyücü geldi

Defilede duyulan heyecanın etkisi henüz belleklerde tazeliğini korurken Louis Vuitton’un yeni reklam kampanyası için bir ilkin gerçekleştiği haberi de geldi. Moda dünyasının en ünlü fotoğrafçıları, markanın 2014/15 sonbahar-kış kampanyasına imzalarını aynı anda attılar.

Podyumlara yeni büyücü geldi

‘Series 1’, Nicolas Ghesquiere’in Louis Vuitton için gerçekleştirdiği ilk kampanyanın ismi... Bağımsız, yaratıcılıkta limitsiz, kalburüstü üç fotoğraf sanatçısı bu seride buluştu: Annie Leibovitz, Jürgen Teller ve Bruce Weber.

‘Series 1’i, Leibovitz, Teller ve Weber’in ortak vizyonlarını yansıtan melez bir üçleme olarak tanımlayabiliriz. Ghesquiere, bu çok özel çalışma için “Her birinin görsel ifadesi o kadar güçlü ki...Onları bildiğimiz konforlu alanlarının dışına çıkartınca, dünyaya, bana ve günümüz modasına ne söyleyeceklerini merak ettim” diyor.

Haberin Devamı

Podyumlara yeni büyücü geldi

İddialı bir açıklama... Ama moda sonuçta bir mücadele alanı ve görsel düşünürlerin bu mücadeleye nasıl katıldıklarını görmek eşsiz bir haz veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!