Seçimin Ankara ayağı nasıl sonuçlanacak

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için geri sayım başladı.

Haberin Devamı

Türkiye genelinin yanı sıra sonucu merak edilen kentler var. Ankara da bu kentlerin başında geliyor.
30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayı Melih Gökçek yüzde 44, CHP’nin adayı Mansur Yavaş yüzde 43 oy almıştı.
Tablo çekişmeli olunca ‘Ankara özelinde sonuç ne olur?’ diye üç adayın partisinin il başkanlarına sordum. Yanıtlar şöyle:

* AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı:

Tüm yurtta olduğu gibi Ankara’da da güzel bir seçim süreci geçirdik. Ankara’da sokaklarda sadece biz varız. İnsanlara ulaşmaya çalışıyoruz. 10 binlerce üyemizle, teşkilatlarımızla sahadayız. Sokak çalışmalarımıza son ana kadar devam ediyoruz. 30 Mart seçimlerine göre katılım biraz daha düşük olur. Ankara’da pek çok kişi tatilde ve seçmen kütüklerini yazlık bölgelere aldırdılar. Sokaklardaki boşluk da bunun göstergesi. Oy kullanma oranının yüzde 80’ler civarında olacağı kanaatindeyim. Ankara’daki oy oranımız Türkiye’nin 1-2 puan üzerinde olur. Yaptığımız araştırmalar Ankara’nın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçimi rahatlıkla kazanacağını gösteriyor

Haberin Devamı

* CHP İl Başkanı Necati Yılmaz:

Ekmeleddin Bey konusunda partilerin uzlaşısı tabana inmiş durumda. En büyük endişemiz yaz dönemi olması. Ankara’daki nüfusun büyük bölümünün memleketi Orta Anadolu. Köylerine dönen, tatile çıkan insanlarımız var. Ankara bürokrat şehri. Onların da bir bölümü tatilde. Ankara İl Başkanlığımıza gelen telefonların büyük bölümü köylerde oy kullanamayacak vatandaşların çözüm arayışlarıyla ilgili. Yardım istiyorlar ama biz de tamamını karşılayamıyoruz. Dönüşler konusunda endişeliyiz. Ankara’da Ekmeleddin Bey’in kesinlikle Tayyip Erdoğan’dan yüksek oy alacağını düşünüyorum. Pek çok arkadaşım ikinci turda şansımızın daha yüksek olduğunu düşünse de katılımın yüksek olması halinde ilk turda Ekmeleddin Bey’in kazanabileceğini düşünüyorum.

* MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya:

İlk defa halkımız Cumhurbaşkanı’nı kendisi belirleyecek. Bu hassasiyet içerisinde Ramazan ayı boyunca çok yoğun çalışma yürüttük. En son geçtiğimiz pazar günü Ekmeleddin Bey’i Ankara’da ağırladık. Kendisi, gittiği her yerde teveccüh gören çok kıymetli bir insan. Sayın Başbakan’ın neredeyse pankart asmadığı direk yok. Kaynağının ne olduğu belli olmayan, paraya dayalı bir görsellikle seçim kampanyası yürütüyor. Ne örgütleri var ne teşkilatları. Parasal görsellikle hakimiyet kurmaya çalışıyorlar.
Ankara, Ekmeleddin Bey’in en yüksek oy alacağı şehirlerden olacak. Seçim sonunda Çankaya’da oturacağı için en fazla oyu alacağı şehrin Ankara olması boynumuzun borcudur. 30 Mart’ta yüzde 90’a yakın katılıma yakın en azından yüzde 80’in üzerinde katılımın olması temennimiz.

Haberin Devamı

* HDP İl Örgütü Eş Başkanı Orhan Çelebi:

Ankara yaz olmasından kaynaklı ciddi şekilde boşaldı. Memurların çoğu şehri boşalttı. Bunların ne kadarı geri döner, göreceğiz. Seçim sürecine baktığımızda sokaklarda yalnızca biz varız. Geri kalanlar pankartlarla afişlerle seçmene gidiyor. Bizim olanaklarımız bu konuda biraz kısıtlı. Ama ilçelere koyduğumuz çadırlarla halkımıza bire bir temas ediyoruz. Adayımız Selahattin Demirtaş seçim sürecindeki tavrıyla pek çok kesimin takdirini topladı. Bunun da etkisiyle son yerel seçimin 2-3 katı oy alacağız. Kendimize güveniyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da değişimin sağlanması için sonucu alacağımızı düşünüyorum

Yazarın Tüm Yazıları