Baykal’ı izleyen de bunlar

Güncelleme Tarihi:

Baykal’ı izleyen de bunlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:14

Başbakan Erdoğan, “CHP ve MHP içinden birçok kişi dinlendi, izlendi ve şantaj yapıldı. Birkaç kez söyledim, Sayın Baykal benim açıklamamı istiyor.Bunu tam manasıyla bilmiş olsam, ben önce beni dinleyenleri hemen yasaya, yargıya teslim ederim. Ama seni dinleyenlerin, seni gözetleyenlerin de bunlar olduğunu hâlâ anlamıyorsan senin siyasi geçmişine de yazıklar olsun. Bu kadar açık ortada. Seni gözetleyenler de bunlar, MHP’nin milletvekillerini, genel başkan yardımcılarını gözetleyen, dinleyenler de bunlar” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, TOBB 7’nci Türkiye Ticaret ve Sanayi Şûrası, Malatya ve Gaziantep’te şunları söyledi:

VAZO YERLEŞTİRMİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı makamına vitrine bir süs eşyası veya vazo yerleştirmiyoruz. ‘Oraya çıktığımda benim yolla, enerjiyle, şunla, bunla ilgim olmayacak’ diyenler var. Daha işin başında Cumhurbaşkanlığı makamının ne olduğunu anlamadıklarını çok açık ortaya koyuyor. Bir zahmet Anayasa’nın 104’üncü maddesini aç, bir oku. Orada cumhurbaşkanının ne işlerden sorumlu olduğunu görürsün. Cumhurbaşkanı, gerektiğinde Bakanlar Kurulu’na gelip başkanlık edecek, istediği zaman Bakanlar Kurulu’nu toplantıya çağıracak ve bu ülkenin gidişini kontrolünde sürdürecek kişi olacak.

Bundan sonra da Türkiye’nin değişiminde, yürüyüşünde hiçbir değişiklik olmayacaktır. Çünkü oturmuş bir yapı var ve bu oturmuş yapı kendisini aday olarak ileri süren arkadaşlarıyla sürecek bir süreçtir. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir hükümet el ele vermek suretiyle Türkiye’yi çok daha hızlı bir uçuşa geçirecektir.

Haberin Devamı

Biz faniyiz ve baki davalar fanilerle hiçbir zaman koruma altına alınmaz. Biz sadece oradan nasibimizi alırız ve bu nasip ölüm ötesi içindir. Partilerin genel başkanları, başbakanları değişebilir. AK Parti, konjonktürel bir parti değil, çok köklü bir siyasi harekettir. Bizim partimiz, hiçbir zaman tek adam partisi olmadı; istişarelerin partisi oldu ve tüm işlerimiz istişareye dayalı olarak yürümüştür. Bundan sonra da partimizin yetkili organları, siyasi kültürümüze uygun şekilde geleceği biçimlendirmeye devam edecektir.

HSYK ADIM ATMIYOR

Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti’dir ve doğrudan doğruya milli iradedir. Çözüm süreci de önceliğimiz olacak. Bir savcı çıkıp edep dışı, haya dışı, devlet ahlakından öte bir Başbakan’a, bir bakana saygısızlık yapabiliyorsa, bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir. Yargı, kararlarıyla konuşur. Yargı, siyasete cevap vermek üzere görevli bir kurum değildir.

Bu ülkenin HSYK’sı hâlâ savcılık görevini ihlal etmiş olan bu kişi hakkında, kalkıp da gerekli olan adımı atmıyor. Neden? İşte paralel yapı denilen zihniyet bu ve bu zihniyet birbirini çok açık net koruma altına alabiliyor. Nereden hareketle? Kuvvetler ayrılığı ve bağımsızlık, tarafsızlık... Bağımsızlığı anlıyorum da tarafsızlığı anlamıyorum. Çünkü bunlar taraf. Bu kadar açık, net, her şey ortada. Eğer, bunların takipçisi olmazsak, artık bu ülkede bir yargı devleti kurulmuş olur ki bu en büyük tehlikedir.

Haberin Devamı

ALÇAKÇA BİR İHANET VAR

Yabancı bir devlet başkanıyla konuşurken dinlenmem halinde uluslararası bir sorunu çözmem mümkün olamaz. Utanmadan, sıkılmadan bu ülkede vatanseverlikten bahsediyorlar. Bakanımla yaptığım konuşma bile, kriptolu telefonla yaptığım konuşma aynen servis edilecek. Bu dinlemeler, casusluk faaliyeti değil de nedir? Benim Sayın Mahmud Abbas ile yaptığım, Somali Cumhurbaşkanı ile yaptığım konuşmaları bunlar ne yapacaklar? Bunları kime servis ediyorlar? Ortada alçakça bir ihanet var. Bugün hâlâ bu alçakça ihanet karşısında susanlar varsa çok açık söylüyorum durumlarını gözden geçirsinler. Diyorlar ki, ‘Tayyip Erdoğan çok sert.’ Evet bu durumlar karşısında sertim, eğer bundan rahatsız olanlar varsa ben sert olmaya devam edeceğim. Çünkü milletimin, ülkemin ali menfaatleri bunu gerektirdiği için sertim.

Haberin Devamı

Şu anda CHP, MHP, onlarla birlikte bazı kesimler ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ diyerek bu vatan hainleriyle birlikte iş görüyorlar. Benim ülkemin, vatanımın, milletimin düşmanları kusura bakmayın hiç kimseye dost olmaz, hiç kimseye yar olmaz. Dün bizi sırtımızdan hançerlediler, eğer ellerine imkân geçerse yarın da gidecekler şimdiki yol arkadaşlarını sırtlarından bıçaklayacaklar. CHP ile MHP’nin yönetimi birleşti, arada fark kalmadı. CHP genel müdürü, sokağa çıkın, daha görünür olun diye MHP’ye talimat veriyor. Hele bak yahu, ey Bahçeli sana da yazıklar olsun MHP’li kardeşlerime bu muameleyi layık gördüğün için.

DOLAR VAR, KOLAY BIRAKILIR MI

Ey monşer o sıradan bir şiir değil, bu milletin bağımsızlık marşı. O mısralar bu milletin gönlüne yazılmış kitabelerdir. 8 yıl İslam Konferansı’nın başına gönderdik, ne büyük yanlış yapmışız. Suudi’ler istifa etsin, çekilsin, yerine başka bir Türk gelsin dediler. Kendisi bize, ‘Siz bizim arkamızda durmuyorsunuz’ dedi. İstenmiyorsun, istenmediğin yerde ne duruyorsun, bu kadar ısrarcı olma ama koltuk tatlı, dolar da var, kolay kolay bırakılır mı?
Pensilvanya’daki zat ramazanda güya intikaftaymış. İntikafı sona erip çıkınca kendi ülkesine, milletine, bu milletin hükümetine beddualar ediyor. Ama İsrail’e bir tek kelime yok. Gazze için bir tek kelime yok. Hz. Peygamber’i Hz. Cebrail’i Hz. Kuran’ı hırsına alet eden herkese yazıklar olsun.

Erdoğan konvoyları
GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek için düzenlenen ‘Bisikletini Al Gel Erdoğan İçin Sürüyoruz’ etkinliğinde bisiklet sürdü. Samsun esnafı ve Erenköy Mahallesi’nde bulunan 19 Mayıs Gençlik Kampı’nı ziyaret eden Kılıç, daha sonra AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Bisikletini Al Gel Erdoğan İçin Sürüyoruz’ etkinliğine katıldı. Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu bir tişört giyen Kılıç, katılımcılarla birlikte pedal çevirdi. Samsun Bandırma Vapuru Müzesi önünde başlayan etkinliğe çok sayıda genç ve akülü araçlarıyla engelli vatandaş ilgi gösterdi. Sahil yolu güzergâhı boyunca yaklaşık 10 kilometrelik bir parkurda süren etkinlik Batı Park'ta sona erdi. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve çok sayıda partili de katıldı. Kütahya’da da önceki akşam saatlerinde Ulu Cami önünde toplanan AK Partililer, meşaleler ve ‘Erdoğan’ yazılı dövizler taşıyarak yürüyüşe geçti.Grup, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı’ndan Laleli Kavşağı’na kadar yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!