Almanya’ya gidince görevinden alındı

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya gidince görevinden alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 00:09

KAYSERİ’nin Yahyalı ilçesinde muhtar Ali Şimşek, yerel seçimlerde aday olduğu mahallede altı ay oturmadığı gerekçesiyle görevinden alındı.

Haberin Devamı

Yıllarca çalıştığı Almanya’dan emekli olduktan sonra memleketi Yahyalı’ya yerleşen Ali Şimşek (67), 30 Mart’taki yerel seçimlerde Büyükçakır Mahallesi muhtarlığına aday oldu. Şimşek, geçerli 795 oyun 325’ini alarak muhtarlığa seçildi. Ancak, bir mahalleli, Şimşek’in muhtar olduğu mahallede seçimden önceki altı ay oturmadığı gerekçesiyle YSK’ya başvurdu.

YSK iddianın doğru olduğunu tespit edince Şimşek, görevinden alındı. İlçe Seçim Kurulu da muhtarlık seçiminin 7 Haziran 2015’te yenilenmesine karar verdi. Bu tarihe kadar da muhtarlık görevini azalardan İbrahim Özdemir yürütecek.

YENİDEN ADAYIM
Ali Şimşek ise “Geçen yıl tedavi amacıyla 1 ay 6 günlüğüne, daha önce çalıştığım Almanya’ya gidip gelmiştim. Bunun seçimleri etkileyebileceğini düşünmemiştim. Muhtemelen rakip adaylardan biri benim bu durumumdan faydalanmak istemiş” dedi. Şimşek, 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimde muhtarlığa yeniden aday olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!