Unutulanlar listesi kabardı

Güncelleme Tarihi:

Unutulanlar listesi kabardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2014 01:27

Başkentlilerin bayram tatili telaşı, unutkanlığı da beraberinde getirdi. Tatil için yola çıkan vatandaşların unuttuğu eşyalar, AŞTİ ve EGO Genel Müdürlüğü’ndeki kayıp eşya bürolarını doldurdu. Unutulan eşyalar arasında yer alan kalfalık belgesi, çerçeveli gelin-damat fotoğrafı ve bebek araç koltuğu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Unutkanlık ve dalgınlık sonucu toplu taşım araçlarında unutulan eşyalar, Ramazan ayı ve bayramı tatili teleşıyla da arttı.
Ankaralılar birçok özel eşyasını EGO otobüsleri, metro ve Ankaray ile AŞTİ’de unuttu. Ankara Hürriyet, Başkentlilerin unuttukları özel eşyaların bekletildiği EGO Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosu ve AŞTİ Kayıp Eşya Bürosu’nu fotoğrafladı. EGO ve AŞTİ kayıp eşya bürosu görevlileri, eşyalarını kaybeden vatandaşların bürolara uğrayarak kaybettikleri eşyaları alabileceğini söyledi.

SAZDAN TABLET PC’YE

Kent sakinlerinin toplu taşım araçlarında unuttuğu eşyalar arasında ziynet eşyası, diz üstü bilgisayar, cep telefonu, tablet pc, sağlık karnesi, nüfus cüzdanı, çanta, kol saati, şemsiye, kitap, elbise, ayakkabı, iç çamaşırı, kalfalık belgesi, çerçeveli gelin-damat fotoğrafı, bebek araç koltuğu, saz gibi bir çok eşya yer alıyor. Toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar, şoförler, Ankaray ve metro görevlileri ile duyarlı yolcular tarafından EGO Genel Müdürlüğü’nde yer alan kayıp eşya bürosuna, AŞTİ’de unutulanlar da terminal içerisindeki kayıp eşya bürosuna ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

SAHİBİ ÇIKMAYINCA SATILIYOR

Unutulan eşyaları muhafaza eden EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, kaybedilen nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport gibi belgeleri nüfus müdürlükleri ile emniyet müdürlüklerine gönderirken, diğer eşyalar da bir sene boyunca sahiplerini bekliyor. Sahibi çıkmayan kayıp eşyalar ise iki yılın ardından yılın belli dönemlerinde oluşturulan komisyon tarafından açık arttırmayla satışa sunuluyor. AŞTİ kayıp eşya bürosundaki eşyalar 1 sene sonunda açık artırma veya toplu ihale ile satışa çıkarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!